2 Aralık 2019 Pazartesi

Verilmeyen Toplananı Bulma - Problem Çözme - Okuduğunu Anlama

Haftaya hayat bilgisinden bilinçli tüketici olma, kaynakları tasarruflu kullanma ve ailede sorumluluklarımız konularına çalışarak başladık. Ders kitabından evdeki görev ve sorumluluklarımız konusunu çalıştık. Okulumuzdaki kaynakları tasarruflu kullanmayla ilgili olarak işlediğimiz konuyu tekrar ederek evdeki kaynakları nasıl tasarruflu kullanacağımızı konuştuk. Ders kitabından görsel okumalar yaparak soru cevaplar ile konuyu çalıştık. Günlük hayattan örnekler verdik. Ders defterimize konuyla ilgili olarak görsel etkinlikler yaptık ve not tuttuk.

Türkçe dersinde zıt anlamlı kelimeler konusuna çalıştık. Konuyla ilgili ders defterimize puzzle çalışması yaptık. Okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri yaptık. Türkçe kitabındaki okuma metinlerinin etkinliklerine çalıştık.

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işlemi ile ilgili problem çözme çalışmalarına devam ediyoruz. Verilmeyen terimleri bulma konusundan verilmeyen toplananı bulma konusuna çalıştık. Alıştırmalar ve konuyla ilgili problem çözme çalışması yaptık.

Görsel sanatlar ve serbest etkinlikler dersinde pastel boya ile resim çalışması yapmaya devam ediyoruz. Akıl ve zeka oyunlarından turnuva oyunlarının antrenmanını yapıyoruz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz marş ve şarkıları çalışmaya devam ediyoruz.

Beden eğitimi dersinde spor kültürü, antrenman drilleri ve temel halk oyunu figürlerinin çalışmalarını yapıyoruz. Öğrendiğimiz oyunları oynuyoruz.

Oryantiring federasyonunun kademe yarışına katıldığım için bu metni geç olarak yayınlamak zorunda kaldım. Ara tatilden girmeden önceki hafta yaptığımız çalışmalar genel olarak bu şekildedir. Okul çıkışlarında Türkçe ve matematik dersinden bireysel çalışmalarımız ve halk oyunu zeybek çalışmalarımız devam ediyor. Hazırladığım etkinliklere 2.sınıf etkinlik ve dosyalar sayfasından, görsel etkinlikler sayfasından ulaşabilirsiniz. Günlük olarak paylaşım yapamasam bile bu iki sayfaya hazırladığım etkinlikleri paylaşmaya devam ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder