27 Aralık 2019 Cuma

Üretimin Değeri (Halı Dokuma) - Çarpma İşlemi - Okuduğunu Anlama

Geçen hafta başladığımız yerli malı etkinliklerine bu hafta da devam ettik. Kodlama ve halı dokuma çalışması ile öğrencilerimiz üretimin değerini pekiştirmeye ve sanatsal etkinlikler yapmaya, ortaya bir ürün çıkarmaya devam ettiler. Geçen hafta atkı örme etkinliği ile yapılan atkıları öğrencilerimiz kullanmaya başladılar. Halı dokuma tezgahları da önceden hazırlanmıştı. Bu hafta içi halı dokumanın nasıl yapılacağını çalıştık. Öğrencilerimizin bir kısmı çalışmasını tamamladılar. Serbest etkinlikler ve görsel sanatlar dersinde yerli malı ile ilgili kodlama çalışması yaptık.
Türkçe dersinde okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri çerçevesinde öğrendiğimiz dilbilgisi konularını tekrar ederek çalışmlarımızı sürdürüyoruz. Türkçe kitabından yerli malı konusunu çalışıp tamamladık. Hazırladığım çalışma kağıtlarından da okuduğunu anlama becerisini destekleme çalışmları yapıyoruz.

Matematik dersinde toplama ve çıkarma işleminde tahmin ve problemler konusuna devam ettik. Tekrarlı toplama işleminden çarpma işlemine geçiş hazırlıkları yaptık. Ritmik sayma çalışmalarını tekrar ederek çarpma işlemi konusuna giriş yaptık. Çarpma işlemi hazırlık çalışmaları 2.sınıf etkinlikler sayfasında matematik bölümünde yüklüdür.

Hayat bilgisnden 3.temaya giriş yaptık. Sağlıklı büyüme ve gelişme konusunu hazırladığım sunum yardımı ile çalıştık. Soru cevaplar yaparak konuyu pekiştirdik. Önceki temalarla ilgili hazırladığım çalışma kağıtlarından etkinlikler yaparak tekrar çalışmalarını ile temaları pekiştirdik.

Oyun dersini hava şartlarından dolayı sınıfta geçiriyoruz. Atkı örme ve halı dokuma ile oyun derslerimizi bu hafta değerlendirdik. Önümüzdeki hafta içi akıl oyunları ile çalışmlarımızı sürdüreceğiz.

Okul çıkışında yaptığımız kurslarda Türkçe ve matematikten çalıştığımız konuların tekrarını yaptık. Halk oyunlarında Harmandalı zeybeğinin çapraz yürüme hareketine çalıştık. Öğrendiğimiz diğer hareketlerle birleştirerek oyunu bütün bir şekilde oynamaya başladık.

Ocak ayının ikinci haftasında akıl oyunları okul turnuvası olacağı için okul çıkışlarında yaptığımız halk oyunu kursumuza akıl oyunları ile devam edeceğiz. Okulumuzda halk oyunu çalışma alanımız olmadığı için hava şartları düzelinceye kadar akıl oyunları ile devam edeceğiz. Halk oyunları temel hareketleri öğrenen öğrencileirmiz ortaokul öğrencilerimizle çalışma yapmaya başlayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder