13 Aralık 2019 Cuma

Verilmeyen Terimleri Bulma - Problem Çözme - Okuduğunu Anlama

Hayat bilgisi dersinde aile bireyleri, akraba ve komşularımızla işbirliği ve yardımlaşmanın önemi konusuna çalıştık. İstek ve ihtiyaçlarımız konusunu tekrar ettik. Bilinçli tüketici olmanın önemi ve tasarruf konusuna çalıştık. Yerli malı haftasının öenmi ve değerini konuştuk. Yerli malı etkinlikleri kapsamında üretime yönelik çalışmaları önümüzdeki hafta içi yapacağız. Bunun için öğrencilerimizden atkı örme ve halı dokuma tezgahları istedim. Ailelerimiz hafta sonu çalışmlarını yapıp tezgahları gönderecekler. Önümüzdeki hafta içi çalışmlarımıza başlayacağız.

Türkçe dersinde eş sesli kelimeler konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar ve görsel etkinlikler ile konuyu çalıştık. Ders defterimize interaktif çalışma yaptık. çalışmanın taslağını facebook grubumuzda paylaşılmıştır. Okuduğunu anlama ve 5N1K etklinlikleri yaptık. Olayları oluş sırasına göre sıralama ve hikayeyi özetleme konularına çalıştık.

Matematik dersinde genel tekrar çalışmları, verilmeyen terimleri bulma ve problem çözme çalışmaları yaptık. Değerlendirme çalışmaları ile haftayı tamamladık. Toplama ve çıkarma işleminde tahmin konusuna giriş yaptık. Önümüzdeki hafta tahmin konusuna detaylı olarak çalışıp toplama ve çıkarma işlemlerini tamamlayacağız.

Görsel sanatlar ve serbest etkinlikler dersinde Nasrettin Hoca görsel çalışmaını yaptık. Yerli Malı konulu kodlama çalışmasına başladık. Çalışmayı henüz tamamlamadık. önümüzdeki hafta içi tamamlayacağız. Çalışmanın taslağına görsel sanatlar sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık. yerli malı ile ilgili yeni bir şarkı öğretimi yaptık. Müzik telifinden dolayı şarkıyı youtube yükleyemiyorum. Sınıfta zaman zaman tekrar edeceğiz. Öğrencilerimiz ders dfeterine şarkının sözlerini ders defterine yazdılar.

Beden eğitimi dersinde halk oyunları zeybek figülerinin tekrarını yapmaya devam ediyoruz. Spor kültürü, antrenman drilleri ve oyun etkinlikleri ile dersimize devam ediyoruz.

Okul çıkışı kursumuzda deneme sınavı yaptık. Deneme sınavı başlangıç olduğu için kolaydı ve bu yüzden sınıf ortalaması yüksek çıktı. Önümüzdeki hafta içi ikinci deneme sınavını yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder