22 Aralık 2019 Pazar

Üretimin Değeri - Problem Çözme - Okuma - Anlama - Yorumlama

Tutum, Yatırım ve Yerli Malı haftası sebebiyle öğrencilerimizle atkı örme etkinliğini tüm hafta boyunca yaptık. Amacımız tüketimden daha çok üretimin değerini anlamaktı. Önümüzdeki hafta içi halı dokuma etkinliği ile haftayı tamamlayacağız. Hem atkı örme hem de halı dokuma tezgahını önümüzdeki yıllarda kullanacağız. Ayrıca yerli malı kullanımı ile ilgili hayat bilgisi dersinde tasarruflu olma, bilinçli tüketici olmanın özellikleri, yerli malı kullanmanın önemi konularına çalıştık. Konuyla ilgili şiirler okuduk. Yerli malı şarkısını öğrendik. Yerli malı şarkısını şarkılarımız sayfasına müzikteki telif hakkından dolayı yükleyemiyorum.
Hayat bilgisi dersinde evimizde hayat ünitesi ile ilgili değerlendirme çalışmaları yaptık. önümüzdeki hafta yeni üiteye başlayacağız.

Türkçe dersinde okuma ve okuduğunu anlama çalışmları yapmaya devam ediyoruz. Eş anlamlı, zıt anlamalı ve eş sesli sözcükler ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Ayrıca sözcük anlamı ve sözcüğün alfabetik olarak sıralanması ile ilgili tekrar çalışmaları yaptık. Cümle bilgisi konusunda tekrar çalışmları yaptık. Noktalama işaretleri ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Matematik dersinde verilmeyen terimleri bulma ile ilgili tekrar çalışmaları yaptık. Problem çözme ve problem kurma çalışmaları yaptık. Ders kitabındaki ve çalışma kağıtlarındaki etkinlikler ile toplama ve çıkarma işlemi konusunu tamamladık. Önümüzdeki hafta sıvıları ölçme ve çarpma işlemi konusuna başlayacağız.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşların tekrarını yapmaya devam ediyoruz. Serbest etkinlikler dersinde kodlama çalışması ve atkı örme etkinliği yaptık. Ayrıca öğrencilerimizin düzeyine uygun film izleyip, film hakkında konuşuyoruz. Geçtiğimiz hafta Nasrettin Hoca ile ilgili çalışma yapmıştık. Nasrettin Hoca fıkraları ile ilgili film izleme çalışması yaptık. Görsel etkinlikler dersinde sulu boya çalışması yaptık. Çalışmanın taslağına görsel etkinlikler sayfasından ulaşabilirsiniz.
Beden eğitimi ve oyun dersinde halk oyunları temel figülerine topluca çalışıyoruz. Anrtenman drilleri ve serbest oyun etkinliği yaptık. Hava şartları uygun olduğu sürece derslerimizi bu şekilde dışarıda yapmaya devam edeceğiz.

Okul çıkışı yaptığımı zkurslarda değerlendirme çalışmaları yaptık. Ayrıca halk oyununda gösteri düzeninde öğrendiğimiz figürleri müzik eşliğinde oynamaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder