6 Aralık 2019 Cuma

Verilmeyen Eksileni Ve Çıkanı Bulma - Zıt Anlamlı Kelimeler

Hayat bilgisi dersinde aile içi yardımlaşma ve dayanışma konusuna çalıştık. Günlük hayattan örnekler vererek konuyu çalıştık. Konuyla ilgili görsel etkinlikler ve not tutma çalışması yaptık. Geçen hafta aile bütçesi, bilinçli tüketici olma ve tasarruf konularıyla ilgili çalışmalar yapmıştık. Bu hafta bu konularla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Konuyu günlük hayattan örneklerle pekiştirdik.

Matematik dersinde çıkarma işleminde verilmeyen eksilen ve çıkanı bulma konularını çalıştık. Drama ve somutlaştırma yaparak konuları çalıştık. Verilmeyen eksileni ve çıkanı bulma ile ilgili hikayeleştirme yaptık. Hikaye metnini etkinlikler sayfasından indirebilirsiniz. Konuyla ilgili hafta boyunca alıştırmalar yaptık. Ev çalışmalarımız da bu konuyla ilgiliydi çoğunlukla. Problem çözme çalışmaları yaptık. Öğrendiğimiz konularla ilgili hazırladığım çalışma kağıtlarından değerlendirme çalışmaları yaptık.

Türkçe dersinde okuduğunu anlama ve 5N1K etkinlikleri çalıştık. Zıt anlamlı kelimeler konusuna çalıştık. Konuyu geçen sene detaylı olarak çalışmıştık. Bu hafta konuyla ilgili ders defterimize bulmaca ve puzzle çalışmaları ile pekiştirme çalışması yaptık. Çalışma kağıtlarından konuyla ilgili etkinlikler yaptık.

Görsel etkinlikler dersinde pastel boya çalışmalarımıza devam ediyoruz. Etkinlikleri sinifiemgitim instagram sayfasından takip edebilirsiniz.

Müzik dersinde öğrendiğimiz şarkı ve marşların tekrarını yapıyoruz.

Beden eğitimi dersinde spor kültürüne çalışmaya devam ediyoruz. Halk oyunu çalışmlarımızın tekrarını yapıyoruz. Serbest oyun etkinlikleri ile öğrencilerimiz oyunlar oynuyor.

Okul çıkışında Türkçe ve matematik derslerinden yaptığımız çalışmalarda öğrendiğimiz konuların pekiştirmesini yapıyoruz. Ayrıca halk oyunu çalışmlarımızda bireysel becerilerimizi geliştirme çalışmları yapıyoruz. Hava şartlarından dolayı çalışmlarımızı sınıfta sürdüreceğiz. Serbest etkinlikler dersinde yaptığımız akıl ve zeka oyunları çalışmlarımızı  okul çıkışı kurslarımızda daha bireysel olarak geliştirmeye yönelik yapıyoruz.

Bu haftadan geriye kalan çalışmalarımızdan birkaç kare:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder