7 Haziran 2016 Salı

Maddenin Halleri

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Maddenin halleri konusuna hazırladığım sunum ile çalışmaya başladık. Maddenin ne olduğu ile ilgili beyin fırtınası yaparak konuya giriş yaptık. Öğrencilerimizin düşüncelerine göre kavram haritası oluşturmaya çalıştık. Maddenin özellikleri ve doğadaki hallerinin neler olabileceğini kavramaya çalıştık. katı, sıvı ve gaz maddeleri görseller ve video ile ayırt ettik. Özelliklerini belirledik.

İkinci dersimizde hayat bilgisi defterine maddenin halleri ile ilgili not tuttuk. Bir önceki dersimizde tahtaya hazırladığımız kavram haritasını defterimize not olarak yazdık. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık.
Üçüncü dersimizde matematikten dört işlem alıştırmaları yaptık. Önceki derslerimizde öğrencilerimizin alıştırma çalışma kağıtları eksik kalmıştı. Öğrencilerimiz çalışmalarını tamamlamaya devam ettikler. Bireysel çalışma değerlendirmesini yaptık.

Dördüncü dersimizde öğrencilerimiz serbest sulu boya görsel çalışması yaptılar. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimizin etkinliklerini panomuzda sergiledik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabımızdaki masal metnine başladık. Masalların kahramanları ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Masal kahramanları ve o masaldaki diğer kahramanlarla ilişkiler kurduk. Olağanüstü kavramını açıklamaya çalıştık. Metni okuyup çalışma kitabındaki ilk iki etkinliği tamamladık.

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe dersi tekrar çalışması yaptık. Dünkü öğrenci grubumuz çalışmasını bireysel olarak yapmıştı ve tamamlamayan öğrencilerimiz vardı. Bugünkü öğrencilerimiz ile çalışmaya beraber yaptık. Eksik olan konuları tekrar ederek pekiştirmeye çalıştık. Yarın çalışmasını tamamlamayan birinci grup öğrencilerimiz eksiklerimni kursta giderecektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder