1 Haziran 2016 Çarşamba

Canlıların İhtiyaçları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim Külkedisi masalını okuma ve anlatma çalışmasını yaparak başladık. Masalı okuyup, okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Bugün Keloğlan masallarından bir tanesini ev çalışması olarak verdim. Yarın ilk dersimizde kontrolünü yapacağız. Kalan zamanımızda "Canlı nedir?" ve "Canlıların Özellikleri" konuları ile ilgili hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaparak kavram haritası oluşturduk. Canlıların ihtiyaçlarının neler olduğunu kavramaya çalıştık. Hayvanlar ve bitkiler alemi ile ilgili bildiklerimizi listeledik. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık.

İkinci dersimizde canlıların ihtiyaçları ile ilgili önceki dersimizde oluşturduğumuz kavram haritasına uygun olarak not tutma çalışması yaptık. Öğrencilerimize yaptığımız çalışma hakkında bilgi verdim. Konuyu kavram haritası çıkararak nasıl özetleyeceğimizi, hazırlanan bir kavram haritasına nasıl çalışılacağını anlattım. Önümüzdeki yıllarda kavram haritası oluşturma ve yorumlama çalışmaları yapacağız.
Üçüncü dersimizde matematik çalışma kitabındaki ünite sonu test çalışmalarını yapmaya başladık. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde çarpma işlemi problemleri çözme ve verilen verilere uygun olarak problem kurma çalışması yaptık. Çalışmanın bir kısmını ev çalışması olarak öğrencilerime verdim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Çalıştığımız şiirin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yapmaya başladık. Çalışma etkinliklerini yapmaya devam ediyoruz. Bu hafta şiiri bitireceğiz.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile şiir konusuna çalıştık. Önceden öğrenilen bilgilerin tekrarını yaptık. Konuyla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. İkinci dersimizde öğrencilerimiz matematik çalışma fasiüllerinden kalan konular ile ilgili etkinlik ve test çözme çalışmaları yaptılar.

Bu hafta cumartesi günü ilçemiz Kurşunlu Köyü'ne doğa gezisi düzenleyeceğiz. Öğrencilerimizden veli dilekçesi gönderdim. Yarın geziye katılacak öğrencilerimiz dilekçelerini mutlaka teslim etmelidirler. Gezimiz cumartesi günü 10.00 - 17.00 arası yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder