7 Mayıs 2018 Pazartesi

İzometrik Kağıt Kullanma

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Öğretmenimiz olmadığı için ilk derse rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Cumartesi günü ilçemizin Çengeller köyünde düzenlenen hıdırellez etkinliklerine halk oyunu yarışma ekibimizle katıldık. Çengeller köyü sakinlerine, köy derneği üye ve dernek başkanımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz ve bizler için güzel bir gün oldu.
İlk dersimizin kalan zamanında ve ikinci dersimizin bir kısmında Türkçe yaptık. Türkçeden paragraf soruları çözme etkinliğine devam ettik. Bugün çözdüğümüz paragraf sorularıyla toplam 71 soru çözmüş olduk. Bugün çözdüğümüz sorulardan bazıları farklı yapıdaydı. Bu soruları nasıl çözmemiz gerektiğini detaylı olarak çalıştık.

İkinci dersimizin kalan zamanında ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. İzometrik kağıtları kullanarak eş küpler oluşturma ve eş küplerden geometrik cisimler oluşturma etkinliği yaptık. Öncelikle izometrik kağıdın nasıl olduğunu inceledik. Morpakampüsün çalışma etkinliklerindeki geometrik cisimleri birim küpleri kullanarak sıramızda oluşturmaya çalıştık. Oluşturduğumuz yapıların üstten görünümünü nasıl çizmemiz gerektiğini kavramaya çalıştık. Üstten görünümü çizmeyi kavrayan öğrencilerimiz yapıdaki eş küp sayısını kolayca bulabilmektedir. Ders defterimize 6 farklı etkinlik yaptık. Öğrencilerimize ev çalışması için izometrik kağıt verdim. Yarın üstten görünümü verilen geometrik yapıları izometrik kağıda çizmeye çalışacağız.

Dördüncü dersimizde ilçemizdeki Şehit Kemal Ay Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği bilim fuarına katıldık. Yapılan çalışmaları ve resim sergisini gezdik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten eş küplerden geometrik cisimler oluşturma etkinliği yaptık.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık. Geçtiğimiz hafta sulu boya ile manzara resmi çalışmasına başlamıştık. Manzara resminin gerekli çizim aşamalarını geçen hafta öğrencilerimize anlatmıştım. Bu hafta boyama kısmına başladık. Çizim çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz boyama çalışmasına başladılar. Çalışmanın detayını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. Ayrıca çalışmayı görsel etkinlikler sayfasından bulabilirsiniz.





Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizden dört işlem ile ilgili eksiği olanlarla çalışmalar yaptık. Okuduğunu anlama çalışmaları yaptık. Yarın birinci grup öğrencilerimizle çalışma yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder