10 Mayıs 2018 Perşembe

Tekrar Çalışmaları - Ülkeler

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgiler dersi yaptık. Sosyal bilgilerden son üniteye giriş yaptık. Ünitede öğreneceğimiz konular hakkında kısaca bilgi edindik. Dünya üzerinde farklı ülkelerde yaşayan insanların yaşayış biçimleri ve kültürleri hakkında öğreneceğimiz bilgiler ve bu konularla ilgili yapılacak araştırmalar içeği hakkında fikir edindik. Dünya modeli üzerinden kıtalar ve okyanusları inceledik. Kıtaların ve okyanusların isimlerini öğrendik. Kıtalardaki ülkeleri inceledik. Ders kitabından konuyu çalıştık. Ders kitabı Japonya hakkında bilgiler vermiş. Öğrencilerimize bu konuyla ilgili önümüzdeki haftaya kadar araştırma çalışması verdim. Çalışmayı ders defterlerine yapacaklardır.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Ondalık kesirler ve zamanı ölçme konularıyla ilgili tekrar çalışmaları yaptık. Ders kitabındaki ve çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde trafik güvenliği yaptık. Hafif yaralanmalarda uygulanacak ilk yardım hakkında konuştuk. Günlük hayattan örnekler vererek konuyu kavramaya çalıştık. Ders defterine kısaca konuyla ilgili not tuttuk. Trafik güvenliğinden bugün çalıştığımız konu ile birlikte müfredatı tamamladık. Önümüzdeki haftadan itibaren genel tekrarlar ve değerlendirme çalışması yapacağız.

Son dersimizde okulumuzda açılan bilim fuarına katıldık. Öğrencilerimiz yapılan çalışmaları incelediler.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizden konu eksiği olanlarla çalışmalar yaptık.

Yarın ve cumartesi günü Çanakkale'de olacağız. Dönemin son etkinliğini de bu şekilde tamamlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder