10 Eylül 2015 Perşembe

Okulun İlk Günü

Okulun İlk Günü
    11 Eylül 2015 tarihinden itibaren okullarımızda öğretmenlerimizin yeni eğitim - öğretim semineri bitiyor. Bu seminer döneminde sınıflarımızı hazırlamaya çalıştık. Program ve planlamalarımızı yaptık.
    Bu sene okulların bayramdan sonra açılması özellikle 1. sınıf öğrencileri için zor olacaktır. Her sene yapılan uyum haftası okula yeni başlayan öğrencilerimiz için özellikle 1. sınıflar için çok önemliydi. Bu sene alınan kararlar doğrultusunda bu uyum haftası yapılmadı. Okullar açıldığında bir kaç gün düzenin sağlanması için geçecektir. 
    Bu sene 1. sınıfı okutacak öğretmen arkadaşlarımızın kullanabileceği bir kaç evrak paylaşımını yapacağım. İlk gün öğrencilerimiz ile beraber velilerimizde okulda olacaklardır. İlk gün velilerimiz ile mutlaka kısada olsa toplantı yapmanızı öneririm. "Veli Broşürü" nü velilerimize dağıtıp bu broşür yardımıyla toplantı yapabilirsiniz. Broşürün içinde ihtiyaç listesi vardır. Listeyi kendinize göre düzenleyebilirsiniz. İhtiyaç listesine kullandırmayacağınız malzemeleri yazmayınız arkadaşlar. İlerleyen zamanlarda veliler sürekli "Hocam bunu ne zaman kullanacaksınız?" tarzında sorular sorabilir. :D Aldıracağınız malzemeler ileriye dönükte olabilir. Mesela ben senenin başında velilerden 15 er tane fon kartonu ve krapon kağıdı istemiştim. Bu sene aldırmayacağım çünkü yarısı arttı. Kullanmaya devam edeceğim. Velilere öğrencileri tanıma formlarını dağıtıp doldurmalarını isteyiniz. Bu formlar öğrencileri tanımanızda sizlere yardımcı olacaktır. Öğrenci bilgilerini e-okul sistemine işlerken de faydalanabilirsiniz. 





sinifimegitim.blogspot.com sitesi 1.sınıf etkinlik ve dosyalar sayfasından uyum haftası için geçen sene yaptığım günlük planlara ulaşabilirsiniz. Bu planlamaları uyum haftası için hazırladığımdan dolayı 3 - 4 ders saati sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder