31 Mayıs 2016 Salı

Doğal Afetler Konu Tekrarı

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim "Kurşun Asker" metninin okuma ve anlatma çalışmasını yaparak başladık. Sorularını yanıtladık. Konu ve ana düşünce üzerinde durduk. Kalan zamanımızda doğal afetler konusunu tekrar amaçlı hazırladığım sunum yardımı ile önceden öğrenilen bilgilerin pekiştirme çalışmasını yaptık. Konuyla ilgili görsel okuma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde deprem başta olmak üzere, sel, toprak kayması, çığ ve erozyona karşı alınması gereken önlemleri konuştuk. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak çalışma yaptık. çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Çıkarma işlemi problemleri konusunu tekrar ettik. Konuyla ilgili problem çözme ve problem kurma çalışması yaptık. Çalışmanın bir kısmı eksik kaldığı için ev çalışması olarak öğrencilerimiz tamamlamalıdır.

Dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Dün çalışmaya başladığımız şiirin yazma ve görsel etkinliğini yapma çalışması yarım kalmıştı. Öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladılar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yapmaya devam ettik. Çalışma kağıtlarından cümle bilgisi ve anlamlı - kurallı cümle kurma konusunun tekrarını yaptık. Konuyla ilgili etkinlikler yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde parkurlu üç taş oyunu oynadık. Minder üzerinde sürünme ve takla atma, eğilme ve zıplama hareketleri ile parkuru zorlaştırarak oyunu oynamaya çalıştık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile benzerlik ve farklılık konusu ile ilgili cümle kurma çalışması yaptık. Şiir konusa çalışıp, şiirin konusu ve ana duygusunu bulma etkinlikleri yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder