19 Ocak 2018 Cuma

1. Dönem Biter (^_^)

2017 - 2018 eğitim - öğretim yılının 1. dönemini bugün yarıyıl karnelerini dağıtarak tamamladık. Dönemin başından beri yaptığımız çalışmalar ile yoğun ve yorucu bir dönemi geride bıraktık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda öğrencilerimizin büyük bir bölümü akademik olarak iyi bir seviyeye ulaştılar. Eksiklerimiz vardır ve bunları da 2. dönem elimizden gelenin fazlasını vererek tamamlamaya çalışacağız. 2. dönem daha yoğun bir çalışma programı bizleri bekliyor olacak. Derslerimizin yanı sıra sosyal etkinlikler, yarışmalar, geziler de bu çalışma programının birer parçası olacaktır.

Bugün öğrencilerimizle hatıra fotoğrafları çektik ara tatili nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili rehberlik çalışması yaptık. Bu konuyla ilgili veli bilgilendirme çalışmalarımızı bireysel olarak yapmıştık. Arar tatilde öğrencilerimiz dinlenecekler, arkadaşlarıyla zaman geçirip eğleneceklerdir. Eğlenme ve dinlenmenin yanı sıra konu tekrarları ve kitap okuma çalışmları da olacaktır. 1. dönem yoğun bir tempoda çalıştık. Çalıştığımız konuların unutulmaması için tekrar çalışmalarını öğrencilerimiz mutlaka yapmalıdırlar. Tatili iyi bir şekilde değerlendirmek için mutlaka düzenli ve planlı bir aile ortamının oluşturulması şarttır. Velilerimiz bu konuya dikkat etmelidirler. Öğrencileirmiz sorumluluklarını biliyorlar fakat aile bireyleri olarak onlara uygun ortamı oluşturmanız gerekmektedir. Öğrencilerimizin karnelerindeki notlar onların dönemin başından beri gösterdikleri performansın yansımasıdır. Bu notlarda aile ortamının ve aile bireylerinin katkısı büyüktür. Notları düşük olan öğrencilerimiz vardır fakat notların düşük olması öğrencilerimizin hiçbir şey bilmiyor anlamına gelmez. Sadece bu öğrencilerimiz; düzenli bir çalışma alışkanlığı kazanmamış, aile ortamı buna uygun olarak düzenlenmemiş öğrencilerimizdir. Bu öğrencilerimizin aile bireyleriyle özellikle bu durum hakkında detaylı olarak görüşmeler yaptık. Umarım 2. dönem bu öğrencilerimizde istediğimiz performansı gösterebilirler.

Öğrencilerimize şimdiden iyi tatiller diliyorum. Onlar, neler yapılması gerektiğini ve sorumluluklarını biliyorlar. :) Sadece onlara uygun aile ortamını oluşturalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder