10 Ocak 2018 Çarşamba

Değerlendirme Çalışması

İlk iki dersimiz fen bilimleri idi. Fen bilimlerindne geçtiğimiz hafta saf madde ve karışım konusunu çalışmıştık. Ders defterimizden konunun tekrarını yaparak karışımları ayrıştırma yöntemleri konusuna giriş yaptık. Karışım görselleri incedik ve hangi karşımı oluşturan maddeleri birbirinden basit yöntemler ile ayırabileceğimizi konuştuk. Eleme yapma, süzme, mıknatıs kullanma, suda yüzdürme gibi basit yöntemleri konuştuk. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Konuyla ilgili uygulamalar yaptık. Bunun için farklı gözenekleri olan süzgeçler, elek ve mıknatıs kullandık. Bunları kullanarak oluşturduğumuz karışımları ayrıştırmayı gözlemledik. Ders defterimize konuyla ilgili not tutma çalışması yaptık. Cuma günü fen dersinde not tutma çalışmasına devam edeceğiz.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten dönemin son değerlendirme çalışmasını yaptık. Sınıf ortalaması 77'dir. Değerlendirme çalışmasını sitemizin ilgili sayfasına yükledim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik değerlendirmesinin sorularını yanıtladık.

Son dersimizde temel ısınma hareketleri çalışması yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle açı konusu ile ilgili test çözmme çalışması yaptık. Sebep sonuç ilişkisi ile ilgili test çözdük, etkinlikler yaptık.

Halk oyunu çalışmasında Cumaovası Yörük Ali Zeybeği oyununu bitirdik. Oyunu müzik eşliğinde oynamaya başladık. Müzikle çalışmasının videosunu 4. sınıf öğretmenler grubunda paylaştım.Kız öğrencilerimizle Harmandalı Zeybeği gösteri çalışmasına devam ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder