17 Ocak 2018 Çarşamba

Geri Dönüşümün Önemi

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Maddeyi tanıyalım ünitesinde işlediğimiz konuların kısaca tekrarını yaptık. Karışım ve karışımları ayrıştırma yöntemlerini tekrar ettik. Daha sonra ders kitabındaki geri dönüşüm ile ilgili gazete haberini okuyarak konuya giriş yaptık. Gazete haberinden geri dönüşümün önemini kavramaya çalıştık. Soru cevaplar yaparak geri dönüşümle ilgili önceki yıllarda öğrendiğimiz bilgileri tekrar ettik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Ders defterine konuyla ilgili not tuttuk ve görsel etkinlikler yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten problem çözme çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Dün ev çalışması olarak verdiğim "Dost Irmak" hikayesini okuma ve metin inceleme çalışmalarını birlikte yaptık.

Dün araştırma çalışması olarak insan haklarından "Adalet mülkün temelidir." ifadesinin ne demek olduğunu vermiştim. Öğrencilerimizin çalışmaları hakkında konuştuk.

Son dersimizde temel ısınma hareketlerini yaptık ve kalan zamanımızda tombik oyunu oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle mangala turnuvası yaptık. Halk oyunu çalışmasında Cumaovası Yörük Ali zeybeği oyununun tekrarını müzik eşliğinde yaptık. Harmandalı çalışmasında gösteriye hazırlık yaptık. Harmandalı zeybeğinin gösteri düzeni tamamlandı sayılır. 2. dönem müzik eşliğinde sürekli tekrar çalışmaları yaparak estetiğini de tamamlamamız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder