4 Ocak 2018 Perşembe

Eylemde Zaman - Değerlendirme Çalışması

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Dün öğrencilerimizin bir kısmına sınıf düzeyine uygun farklı derslerin kazanımlarına göre etkinlik kitaplarından dağıtmıştım. Bu kitapları günlük olarak öğrencilerimizin arasında değiştireceğim. Öğrencilerimiz için zaman alacak kitaplar değildir. İçindeki etkinlikleri yapmak isteyen öğrencilerimizin etkinliğin fotoğrafını alıp daha sonra yapabilirler. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde Türkçe yaptık. Eylem konusu ile ilgili çalıştığımız bölümleri ders defterinden tekrar ettik. En son yaptığımız çalışmada eylemde zaman konusuna değinmiştik. Bugün eylemde zaman konusunu çalıştık. Örnek cümleler üzerinden eylemlerin hangi zamanda yapılabileceğini kavramaya çalıştık. Morpakampüsten konuyu dinledik. Daha sonra alıştırmalar yaptık. Geçtiğimiz hafat eylemde kişi konusunu çalışmıştık. Bugün çalıştığımız zaman konusu ile birlikte verilen eylemleri istenilen kişi ve zamanda nasıl çekimleyeceğimizi çalıştık. Ders defterine görsel etkinlikler ile birlikte gerekli notu aldık.



Üçüncü ve dördüncü dersimizde sosyal bilgilerden dönemin son değerlendirmesini yaptık. Sınavdan sonra ders defterimiz üzerinden soruların yanıtlarını birlikte inceledik. Sınıf ortlaması 73'tür. Sınav sitemizin ilgili sayfasındadır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten bölme işlemi alıştırmalarına devam ediyoruz.

Son dersimizde trafik güvenliği yaptık. Geçtiğimiz hafta toplu taşıma ile ilgili konuyu çalışmıştık. Bugün toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kuralların neler olduğunu çalıştık. Yolculuk yaparken hangi kurallara uyulması gerektiğini konuştuk. Günlük hayattan örnekler vererek konuya giriş yaptık. Ders kitabındaki görseller üzerinden kuralları sıraladık. Konuyla ilgili kısa bir uygulama yaptık. Videolar üzerinden kuralların neler olduğunu çalıştık. Ders defterine konuyla ilgili görsel etkinlikler ve bu etkinliklerle ilgili not tutma çalışması yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizle çarpma işleminde verilmeyen rakamı bulma ve olayları oluş sırasına göre sıralama konularıyla ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunu çalışmasında öğrendiğimiz oyunların tekrarını yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder