1 Haziran 2015 Pazartesi

Okulların kapanmasına 2 haftalık süremiz kaldı. Artık konularımız bitti. Genel tekrar çalışmaları ve değerlendirmeler ile derslerimizi işlemeye devam ediyoruz. İlk dersimizde ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim "Gökkuşağı Sevgisi" metnini okudular. Takvim ve tarih konusunu hava durumu tablosu üzerinden tekrar ettik.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden gece ve gündüzün nasıl oluştuğunu çalıştık. Yerküre modeli ve ışık kaynağı ile benzetme yaptık. Yerküre modelinden ülkemizin bulunduğu yeri işaretledik. "Google Earth" programı ile Dünya'nın uzaydaki görünümünü inceledik. Okyanusları, denizleri ve karaları gördük. Şapkadaki kedi isminde kısa bir çizgi film izledik. Konuyu pekiştirdik. Filmdeki kahramanın uzaydan bir teleskop ile Dünya'ya baktığını ve bizimde bir astronot olacağımızı, programdan teleskop ile Dünya'yı inceleyeceğimizi söyledim. Yavaş yavaş Dünya'da ülkemizi bulduk. Ülkemizin şeklini inceledik. Şehirleri bulduk. Yaşadığımız şehri programdan yakınlaştırdık. Daha sonra ilçemize doğru gittik. En sonunda okulumuzun yerini bulduk. İlçemizdeki bazı yerleri bulduk. Yaşadığımız yerden uzaya tekrardan çıktık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde ev ödevi olarak verdiğim çalışma kağıdını yapmaya başladık. Önce matematik sayfasını çalıştık. Bitiren öğrencilerim Türkçe sayfasını yaptılar. Çalışmasında hatası olan ve yapamayan öğrencilerime yardımcı oldum. Çalışmasını tamamlayamayan öğrencilerimiz evde tamamlayacaklar. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz kaynaklardan test çözüp kitap okuyacaklardır.

Öğleden sonraki derslerimizde yıl sonu etkinliğimiz için genel provayı yaptık. Okul çıkışında "Harmandalı" grubunu çalıştırdık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder