7 Eylül 2017 Perşembe

1. Sınıf İhtiyaç Listesi


1. sınıfı okutacağım sene uyum haftasında velilerimize dağıttığım broşürü paylaştım. Yaptığım ilk veli toplantısında velilerimize broşürü dağıttım ve içeriği hakkındaki ilk toplantımızı yapmıştık. Bu broşür sizler için genel bir çerçeve olabilir, fikir verebilir. Öğretmen arkadaşlarımız sürekli ihtiyaç listesi ile ilgili soru sormaktadır. Broşür de ihtiyaç listesi kısmı da var. Broşürü kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Broşür için tıklayınız.

İHTİYAÇ LİSTEM




1) Size verdiğimiz öğrenci tanıma bilgi formunu eksiksiz bir şekilde doldurup sınıf öğretmenine teslim etmelisiniz. Bu formdaki bilgiler e-okul sistemine girileceği için önemlidir. (Bu tür formları internetten bulabilirsiniz. Amaç e-okul bilgilerini doldurmaktır.)

2) Velinin, öğrencimizin özellikleri (duygusal, fiziksel vb.) hakkında dolduracağı formu sınıf öğretmenine teslim etmelisiniz. (Bu tür formları internetten bulabilirsiniz. Öğrenlerin ve velileri tanımak için kullandım.)



 3) Klasör: Üzerine etiket yapıştırılacak. Sınıfta sırasının altında duracak. Öğrenci yaptığı etkinlikleri bu klasörde biriktirecek. (Sınıfta yapılan etkinlikleri bu klasörlerde biriktirdik.) (Ürün dosyası)

4) Uyum Haftasında Çantasında ; en az 12’li kuru boya veya pastel boya, yuvarlak uçlu makas, yapıştırıcı (pritt), oyun hamuru ve resim defteri bulundurulacak. (Görsel etkinliklerde ve serbest zaman etkinliklerinde kullandık.) (Bana yeterli oldu.)

5) Kalem Kutusunda; 2 adet kurşun kalem, kırmızı kalem, silgi, kalemtıraş, bir kutu ataş, 1 adet tahta kalemi bulundurulacak.

6) Defterler: Büyük boy kılavuz çizgili güzel yazı defteri (60 yaprak), büyük boy kareli defter (60 yaprak), resim defteri (orta boy) (Defterlerin büyük boy olması daha kullanışlıdır. Defterlere gerektiği zaman görseller yapıştırabilirsiniz.) (Diğer sınıflarda da sürekli büyük boy defter kullandım.) 

7) Etkinliklerde Kullanılmak Üzere; sayı çubukları ve fasulyeler, abaküs, yapıştırıcı (pritt), çeşitli renklerde oyun hamuru, yuvarlak uçlu makas, bant, farklı renklerde fon kartonları  ve el işi kağıtları, en az 20 cm cetvel

ÖNEMLİ: Kitaplar ve defterler kesinlikle şeffaf kaplıklar ile kaplanıp etiketlenecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder