25 Eylül 2017 Pazartesi

İskeletimiz - Doğal Sayılar

Geçtiğimiz hafta 3. sınıfın tekrarı ile geçmişti. 4. sınıf kazanımlarına başlamamıştık. Ders araç gereçlerimiz eksikti. Kitaplarımız eksikti. Bazı kitaplarımız hala eksik fakat ilerleyen günlerde onları da tamamlayacağız.Yeni haftaya 4. sınıf kazanımlarıyla başladık.

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması ile başladık. Ders programı ve elimizden geldiğince ders programına uygun bir şekilde derslerimizi işleyeceğimizi konuştuk. Verilen ev çalışmalarının planlı bir şekilde yapılması gerektiğini ve günlük mutlaka ders tekrarlarının yapılması gerektiğinin önemini konuştuk. Sonuçta bu sene yazılılar olacaktır. Bu nedenle günlük ders tekrarı yapan öğrencilerimiz yazılılarda yüksek not alacaklardır.

İlk dersimizin kalan zamanında fen bilimleri dersinin içeriği hakkında konuştuk. İlk üniteyi morpakampüsten inceledik. Geçtiğimiz sene vücudumuz ile ilgili öğrendiğimiz bilgileri hatırladık.

İkinci dersimizde hareket ve destek sistemine başladık. Röntgen filmleri ile konuya giriş yaptık. Morpakampüsten iskelet konusunu çalıştık. İskeletimizin bölümlerini ve görevlerini öğrenmeye çalıştık. Aşama aşama defterimize görsellerle destekli not tuttuk. Eklemler ve kaslar konusunu bir sonraki dersimizde çalışacağız.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten 4, 5 ve 6 basamaklı sayılara giriş yaptık. Rakam, doğal sayılar ve sayma sayıların neler olduğunu hatırladık. Basamak kavramı üzerinde durduk. Hazırladığımız materyal yardımı ile sayıları okuma çalışması yaptık. Bölük kavramına değindik. Basamak değeri kavramına değindik. Bu hafta doğal sayıları yazma ve okuma çalışmalarına devam edeceğiz. Sayı okuma etkinliği matematik etkinlikler sayfasındadır.
 Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden Okulum şiirine çalışmaya başladık. Hafta sonu için öğrencilerimize hazırlık soruları vermiştim. Soruları yanıtladık. Şiiri okuduk ve çalışmalarını yapmaya başladık.

Son dersimizde görsel etkinlik yaptık. Fen bilimlerinden iskelet kes - yapıştır etkinliğini çalıştık.

 
 
Türkç dersinde okuyacağımız ilk 4 kitabın siparişini verdim. Birkaç güne kadar elimize ulaşır bir aksilik olmazsa. Türkçe dersimizin en az bir saatini bu kitapları okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarıyla geçireceğiz.
Beyaz Diş - İki Sene Okul Tatili - Küçük Kara Balık - Robin Hood

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder