29 Eylül 2017 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize sosyal bilgilerden kimlik kartı konusunun tekrarı ile başladık. Geçtiğimiz ders konuyu çalışıp defterimize gerekli not çalışmasını yapmıştık. Ders kitabından görsel okuma yapıp soruları yanıtladık. Ders kitabı gelmediği için bilgisayar üzerinden kullanıyoruz. Morpakampüsten konuyla ilgili etkinlikleri tamamladık.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında fen bilimleri dersi yaptık. Geçtiğimiz ders iskelet konusunu çalışmıştık. Konuyla ilgili etkinliklerden bir tanesini sınıfta yapmıştık. Dİğer etkinliği ev çalışması olarak vermiştim. Bugün eklemler ve kaslar konusunu öğrencilerimizin yaptığı bu etkinlikler üzerinden çalıştık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Defterimize görsel etkinlikler yaptık ve not tuttuk. Kitabımızdaki konuyla ilgili diğer etkinliği ilerleyen günlerde yapacağız. Konuyla ilgili temel bilgileri kavramamız yeterlidir. Detaylı bilgiler vermek önemli değildir. Eklem çeşitleri, kemik çeşitleri, kas lifleri vs. bu tür bilgileri öğrencilere ezberletmek onlara birşey kazandırmaz. Önemli olan sebep - sonuç ilişkisi ile kazanımlar arasında geçişler yapabilmek, yorumlama ve açıklamalar yaptırmaktır.

Üçüncü dersimizin kalan kısmında ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Doğal sayıları okuma, sayı ve basamak değerleri ile ilgili ders kitabındaki çalışma etkinliklerini tamamladık. Konu eksiği olan öğrencilerimizle bireysel çalışma yaptık.

Beşinci dersimizde kitap okuma etkinliği yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun etkinliği yaparak haftayı tamamladık.

Hafta sonu için verdiğim hikaye yazma çalışması önemli bir etkinliktir. Öğrencilerimi bu etkinlik hakkında bilgilendirdim. Zaman zaman hikaye yazma etkinliği vereceğim. Aynı zamanda hafta sonu öğrencilerimiz ders tekrarlarını yapmalıdırlar. Ders tekrarı yapan öğrencilerimiz derste anlatılan, konuşulan herşeyi hatırlıyorlar ve sorulan soruları yanıtlıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder