26 Eylül 2017 Salı

Doğal Sayılar

İlk iki dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde sayılar konusu çalışıldı.

Üçüncü dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Devamında ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten onluk taban bloklarını kullanarak dört basamaklı sayılar oluşturduk ve okuduk. Daha sonra bölük kavramını tekrar ettik. Beş basamaklı ve altı basamaklı sayılar oluşturup okuduk. Defterimize alıştırmalar yaptık. Ders kitabımızdaki alıştırmaları çalışmaya başladık. Bu konuda önemli olan öğrencilerimizin bölük ve basamak kavramını iyi öğrenmeleridir. Eğer öğrencilerimiz bölük ve basamak kavramını iyi öğrenirse milyon, milyar vs. sayıları da kolaylıkla okuyacaklardır. Bu hafta sayı ve basamak değeri ile birlikte doğal sayıları okuma ve yazma konusuna devam edeceğiz. Daha sonra çözümleme, karşılaştırma ve sıralama konularına çalışacağız.
Öğretmen arkadaşlarımız ders kitapları ve konu işleme sırasıyla ilgili sorular sormaktadır. Öncelikle ders kitapları benim için yardımcı bir materyaldir. Senenin başında her dersin ünitelerini ve kazanımlarını oluştururum ve dersleri her zaman kendim hazırlamaya çalışırım. Kitap açıpta kitaba göre ders işleme yöntemim değildir. Bu yüzden hazırladığım çalışma kağıtları da dersimin içeriğine göre olmaktadır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde insan hakları dersine başladık. Ders hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Ünitelere ve bu ünitelerden öğreneceğimiz bilgilere göz gezdirdik. İnsan olmak ünitesine başladık. Ders kitabındaki Hacivat Ve Karagöz metnini okuyup soruları yanıtladık. İnsanı diğer canlılardan ayıran özellikleri belirledik. Ders defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Daha sonra çift yakan top oyunu oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder