19 Eylül 2017 Salı

Dik Temel Harfler

Okulumuzun ders programı belli oldu. Salı günü İngilizce, perşembe günü din kültürü dersi olacak. Diğer derslerin yerlerini öğrencilerimizle belirledik. Ders programı ve ön hazırlığın önemli hakkında konuştuk. Bugün ilk iki dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde tanışma ile ilgili kalıplar oyunlaştırılarak çalışılmış.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde dik temel harflere çalışmaya başladık. Hazırladığım çalışma kağıdı üzerinden bugün 14 harfin yazılışı gördük. Bu harflerle ilgili kelime ve cümleler yazdık. Yarın kalan harfleri verip cümleler oluşturacağız. Kısa sürede öğrencilerimiz kendi yazı karakterlerini oluşturacaklardır. Bitişik eğik yazıda sorunu olan öğrencilerimizin dik temel harflerde daha iyi olduklarını gördük. Bitişik eğik yazıyı güzel yazan öğrencilerimiz isterlerse bitişik eğik yazıyı devam ettirebilirler. Zaten ortaokulda öğrencilerimiz kendi yazı karakterleriyle devam ediyorlar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten geçen senenin tekrarı niteliğinde doğal sayılar ve basamak kavramı üzerinde durduk. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Basamak ve sayı değerleri ile ilgili problemler çözdük.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde oyun ve fiziki etkinlikler ders yaptık. Temel ısınma hareketlerinden sonra serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı sınıfımız öğrencilerinden Eylül Şevval'in doğum gününü kutladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder