28 Eylül 2017 Perşembe

Gerçek Ve Mecaz Anlam

İlk iki dersimiz din kültürüydü.

Üçüncü ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematik yaptık. Kısa bir rehberlik çalışmasından sonra doğal sayılar ile ilgili çalışmalarımıza devam ettik. Bölük, basamak isimleri,basamak ve sayı değerini bulma ile ilgili çalışmalar yaptık. Görsel etkinlik üzerinden alıştırmalar yaptık. Dördüncü dersimizin kalan zamanında öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçeden gerçek ve mecaz anlam ile ilgili konu çalışması yaptık. Öncelikle defterimize yapıştırdığımız görselle ilgili cümlelerde koyu yazılmış kelimelerin karşılaştırmasını yaptık. Kelimelerin hangi anlamlarda kullanıldığını konuştuk. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Örnek cümleler üzerinden alıştırmalar yaptık. Defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Son dersimizde trafik güvenliği dersi yaptık. Ders kitabı gelmediği için hazırladığım sunum yardımı ile konuyu kavramaya çalıştık. İlk ünitenin can güvenliğimiz konusunu çalıştık. Soru cevaplar yaptık. İnternet üzerinden ders kitabındaki konuyu okuduk. Soruları yanıtladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Önümüzdeki haftadan itibaren kursa çalışmalarımız başlayacaktır. Bu sene halk oyunları çalışması da yapacağız. Okul çıkışlarında aynı öğrenci gruplarımız ile aynı günlerde bireysel çalışmalarımız olacaktır. Daha sonra bir ders saati halk oyunları çalışması yapacağız. Halk oyunlarında Ege Yöresi çalışması yapacağız. Kız öğrencilerimizi zümrem Havva öğretmen çalıştıracaktır. Temel hareketlerden sonra oyunların öğretimine başlayacağız. Erkek öğrencilerimizle planladığımız oyunlar; Harmandalı (temel hareketlerin öğretilmesi için), Yunt Dağları, Çökertme, Yörük Ali ve Cumaovası Yörük Ali zeybekleridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder