28 Eylül 2016 Çarşamba

Basamak Kavramı

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim Şakacı Fil metninin okuma ve anlama çalışmasını yaparak başladık. Ritmik sayma örüntüleri ile ilgili verdiğim çalışmayı kontrol ettik. Ritmik sayma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Fen bilimlerinden duyu organlarımız konusuna çalışmaya devam ettik. Kitabımızdaki uygulama kısmını yaptık. Duyu organlarımızın görevlerini tekrar etmiş olduk. Kitabımızdaki değerlendirme çalışmalarının bir bölümünü bitirdik. Bu hafta içi duyu organlarımız sağlığı konusunu bitirip konuyla ilgili değerlendirme ve test çözme çalışmaları yapacağız.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Basamak kavramı konusuna giriş yaptık. Geçtiğimiz yıl iki basamaklı sayıları öğrenmiştik. Defterimizden konuyu hatırladık. Bloklar yardımı ile birlikler, onluklar ve yüzlükler kavramını çalıştık. Sayıları basamaklarına ayırdık ve üç basamaklı sayıların okunuş biçimini örneklerle öğrendik.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yapmaya devam ettik. Basamak kavramı konusunu parça parça bir basamaklı sayılar, iki basamaklı sayılar ve üç basamaklı sayılar olacak şekilde modeller çizerek ve abaküslerde göstererek defterimize not tuttuk. Bugün ev çalışması olarak verdiğim ödevi yapmadan önce öğrencilerimiz mutlaka defterdeki konuyu çalışmalıdırlar.

Son dersimizde temel ısınma hareketlerinden sonra serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder