27 Eylül 2016 Salı

Ömer HALİSDEMİR

İlk dersimize ev çalışması için verdiğim Aslan ile Tavşan metninin okuma ve okuduğunu anlama sorularını yanıtlayarak başladık. Ritmik sayma çalışması yaptık. Ritmik sayma örüntüleri ile ilgili etkinlikler yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden iletişim konusunu çalıştık. Televizyondaki bir tartışma programından küçük bir bölüm izleyerek derse başladık. Öğrencilerimize tartışma programındaki yanlış davranışları listelemelerini istedim. Konuşma kurallarının önemi üzerinde durduk. Kitabımızdaki hazırlık sorusu ile soru cevaplar yaptık. Görsel okuma yaptık. Nezaket ifadelerini tahtada listeledik. Morpakampüsten konuyu çalıştık.
 

Üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi defterimize iletişim ile ilgili not yazdık. Nezaket ifadelerini kullanmanın önemini konuştuk. Kalan zamanımızda 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen saldırı ile ilgili video ve görseller üzerinden konuştuk. Milli birlik ve beraberlik konusuna değildik.

Dördüncü dersimizde demokrasi şehitlerimizden olan Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan "30 Kuş" şiirini dinledik. Ömer Halisdemir ile ilgili öğrencilerime verdiğim okuma metnini okuduk. Öğrencilerimizin sorularını yanıtlamaya çalıştık. Öğrencilerimizin metni evde okuyup çalışmaları için gönderdim. Daha sonra demokrasi şehitleri anısına sınıfımızda pano hazırladık. İlerleyen günlerde "30 Kuş" şiirini de çalışacağız. Metnin sonunda şiirin bir kısmını vermiştim. Öğrencilerimiz bu kısmı güzel okudular. Şiirin tamamını da çalışmayı düşünüyoruz. Ömer Halisdemir'in hayatını anlatan metni "30 Kuş" şiirinden esinlenerek ve şehidimizin hayatı ile ilgili belgesellerden yararlanarak hazırladım. Metnin içeriği bazı öğrencilerimiz için zor gelebilir. Okuma sırasında bazı bölümleri anlatmaya çalıştım.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Kitabımızdaki Benim Güzel Okulum şiirini çalıştık. Okuma ve metin inceleme çalışması yaptık. Çalışma kitabımızdaki iki etkinliği tamamladık.

Son dersimizde okulumuzun ön ve arka bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder