26 Eylül 2016 Pazartesi

Ritmik Sayma Örüntüleri

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Eşek ile çekirge hikayesinin okuma ve hikaye haritasının kontrolülü yaptık. Öğrencilerimden Okul Türküsü şiirinin olduğu çalışmayı almadım. Yarın Türkçe kitabındaki yeni tema ve konuya başlangıç için çalışma kağıdındaki soruları kullanacağız.

İkinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz beş duyu organımızı ve görevlerini tekrar ettik. Morpakampüsten dil ve derinin görevlerini çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematikten ritmik saymalar konusuna başladık. 6, 7, 8, ve 9'ar ritmik sayma çalışmaları yaptık. 10'ar ritmik sayma çalışması yaptık. Üç basamaklı sayılara kısaca değindik. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde matematik defterimize yüzlük tablo üzerinden ritmik sayma çalışması yaptık.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Hafta sonu verdiğimi Okul Türküsü şiirinin okuma ve yazma çalışmasını yaptık. Çalışmasını erken bitiren öğrencilerimiz görsel çalışma yaptılar.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Kalan zamanımızda balık ağı oyununu oynadık.

Okul çıkışında yaptığımız veli toplantısında kursların devamı ile ilgili karar aldık. Kurslar ile ilgili gerekli kurumlardaki resmi işlemler bitince en kısa zamanda okul çıkışlarımızda çalışmalar yapacağız. Bu sene yapacağımız kurs çalışmalarında yaratıcı drama tekniklerini kullanacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder