29 Eylül 2016 Perşembe

Sayı Ve Basamak Değeri

İlk dersimize matematik yaparak başladık. Dün basamak kavramı konusunu çalışmıştık. Basamak kavramı ile ilgili verdiğim çalışmayı ve tekrar çalışmasını beraber yaptık. Hatalarımızı gördük ve gerekli düzeltmeleri yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden arkadaşlık ilişkileri konusunu çalıştık. Arkadaşlık denilince ne anlıyoruz sorusu ile beyin fırtınası yaptık. Morpakampüsten konuyla ilgili bilgiyi okuyup soru cevaplar ile konuyu pekiştirdik. Kitabımızdaki yönergelere göre çalışma yaptık. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

Üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi defterine arkadaşlık ilişkileri ile ilgili not tutma çalışması yaptık. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde matematikden basamak kavramı ve sayı - basamak değeri konusunu çalışmaya başladık.

 
 
Bloklar yardımı ile üç basamaklı sayılar oluşturduk. Sayıları basamaklarına uygun olarak gösterdik. Sayı ve basamak değerlerinin nasıl bulunması gerektiğini açıkladık. Morpakampüsten basamak tabloları üzerinden üç basamaklı sayıları çözümleme ve değerleri gösterme çalışması yaptık. Tahtada konuyla ilgili alıştırmalar yaptık. Matematik defterimize konuyla ilgili gerekli not çalışmasını yaptık. Bugün verdiğim etkinliği yapmadan önce öğrencimiz mutlaka defterinden konuyu tekrar etmelidir. Daha sonra çalışma kağıdındaki etkinlikleri yapmalıdır. Ayrıca 5'er ve 10'ar 1000'e kadar ritmik sayma çalışmalarını da zaman zaman tekrar etmelidir. Ritmik sayma konusunu bütün sene boyunca derslerimizde tekrar etmeye çalışıyoruz. Gerekli tekrar çalışmaları evde de zaman zaman yapılmalıdır.

Öğleden sonra matematikten sayı ve basamak değerleri ile ilgili soru çeşitlerini göstermeye çalıştım. Özellikle sayı değeri ile ilgili farklı soru çeşitlerini nasıl çözmemiz gerektiğini açıkladık. Çalışmaları sadece tahtada yaptık. İlerleyen günlerde sayı problemlerini çalışırken tekrardan bu konuya değineceğiz.

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder