23 Eylül 2016 Cuma

Dört İşlem Alıştırmaları

İlk dersimize dün ev çalışması olarak verdiğim okuduğun anlama metinlerini çalışarak başladık. Metinleri okuyup soruları cevaplandırdık. Çalışmalarda hatası olan öğrencilerimiz gerekli düzeltmeleri yaptılar. Metinde konu ve ana düşünceyi bulma ile ilgili çalışma yaptık. Kalan zamanımızda haftalık hikaye kitabı dağıtımı yapıldı. Her cuma kitap okuma değerlendirmesini yapacağız. Cumadan önce kitap okyup formunu dolduran öğrencilerimiz görevli arkadaşları ile kitap değişmini yapacaklardır.

İkinci ve üçüncü dersimizde beş duyu organımız ile ilgili morpakampüsten çalışma etkinliklerini yaptık. Konuyu tekrar ettik. Konuyla ilgili çizgi film izledik. Dün beş duyu organımızla ilgili konuya giriş yapmış ve gözü tanımıştık. Defterimize not tutmuştuk. Bugün kulak ve burun konusunu çalıştık. Ders kitabımızdan gerekli bilgilerin altını çizdik. Defterimize kulak ve burun ile ilgili kısaca not tuttuk.

Dördüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Okula hazırlık ve farklı olmak konularının çalışma kitabındaki etkinliklerini tamamladık.

Beşinci dersimizde matematikten dört işlem alıştırmaları çözdük. İşlemlerde hatası olan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Dört işlem alıştırmaları ile ilgili hafta sonu verdiğimiz çalışmayı öğrencilerimiz dikkatli bir şekilde yapmalıdır. Hata yapılan konularda matematik defterlerinden mutlaka faydalanıp tekrar çalışması yapılmalıdır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hafta sonu çalışmalarını verdim. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık. Bu hafta tekvando kursu yapılmayacaktır. Pazartesi günü yapacağımız veli toplantımızda kurslar hakkında görüşeceğiz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin isteklerini göz önünde bulundurarak hafta içi yapılan kurslar ve hafta sonu yapılan kurslar hakkında konuşacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder