26 Eylül 2014 Cuma

Yoğun ve yorucu bir haftayı geride bıraktık. Anaokulu eğitiminden ilkokul eğitimine geçişin haftasıydı diyebilirim. "e" ve "E" seslerini öğrendik bu hafta içerisinde. Matematikten rakamların nasıl yazılması gerektiğini ve belli bir çokluğa gelen sayıyı bulma çalışmalarını yaptık. 

İlk dersimizin büyük bir çoğunluğu ödev kontrolü ile geçti. Geri kalan bölümde Hayat Bilgisi'nden oyunlara nasıl katılmamız gerektiği ve oyun kuralları ile ilgili çalışma yaptık. Morpakampüsten konuyla ilgili etkinlikleri bitirdik.

Matematik dersinde 4 ve 5 rakamların ile ilgili kitabımızdan ve hazırladığım sunumdan çalışmalar yaptık. Matematik küplerimizi kullanarak etkinlikler yaptık. Öğrencilerimiz fasulyelerini, çubuklarını ve oyun hamurlarını kullanarak öğrendiğimiz rakamları yazmaya çalıştılar. Matematik küplerinden rakamları sınıfın ortasına kocaman kocaman yazdık.






Okuma - Yazma kitabımızdan "Dil Balığının Hikayesi" ni okudum. Öğrencilerimize hikaye ile ilgili sorular sordum. Kitabımızdan "e" sesi ile ilgili çalışmaları yaptık. Bitirmeyen öğrencilerimiz evde tamamlamalıdır.

Öğleden sonra "e" sesi ile ilgili 3 boyutlu çalışma yaptık. Bunun için okuma yazma setimizden çıkan ses kartlarını ve krapon kağıtlarını kullandık. Çalışmalarımızı bütün öğrencilerimiz bitirdi. Ders zamanında panoya asamadım. İstiklal Marşı töreninden sonra 5. sınıftaki ablaları ile sınıfın panolarını düzenledik.




Oyun ve fiziki etkinlikler dersimizde tören zamanında nasıl sıra olmamız gerektiğini konuştuk. Artık dışarıda sürekli sıra olmadığımız için bu alışkanlığın öğrenilmesi zaman alacaktır. Kalan zamanımızda erkek öğrencilerim ile futbol oynadık. Kız öğrencilerimiz 5. sınıf ablaları ile yakan top oynadılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder