21 Ocak 2015 Çarşamba

İlk dersimize tekrar çalışmaları ile başladık. Okuma yazma kitabımızdaki "j" sesi etkinliklerini tamamladık. Kitabımızdaki cümleleri okuduk ve hecelerine ayırma çalışması yaptık.

İkinci dersimizin başında okuma ve hece ayırma çalışmasına devam ettik. Okuma yazma kitabımızı bu çalışmalarla bitirdik. Daha sonra "j" sesiyle ilgili dikte çalışmasına başladık.

Üçüncü dersimizde matematik çalışma kitabımızdaki değerlendirme etkinliklerini tamamladık. Dönemin başından beri öğrendiğimiz konuların tekrarını yapmaya çalıştık. Matematik kitabımızı da bu şekilde bitirdik.

Dördüncü dersimizde dikte çalışmamıza devam ettik. Her kelime için öğrencilerimi tek tek lakdırıp tahtada yazdırdım. Kalan zamanımızda sınıf içi oyunlarımızdan bir kaç tanesini oynadık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik defterimize 20'den geriye doğru sayıları yazdık. Matematik defterine iki çizgi arasına sayıları taşırmadan yazmaya çalıştık. Abaküs kullanarak toplama işlemi yaptık. Bilgisayarda hazırladığım abaküs ile toplama işleminde abaküsü nasıl kullanacağımızı gösterdim.

Son dersimizde öğrencilerimi serbest çalışmaları için bıraktım. Okumada yavaş olanlara ve toplama işlemini tam olarak kavrayamayan öğrencilerimle ilgilenmeye çalıştım.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder