19 Nisan 2017 Çarşamba

Ağaçlar Çiçek Açtı

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim cümle bilgisi (kurallı ve devrik cümleler) etkinliğini çalışarak başladık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. verdiğim çalışma kağıdındaki etkinlikleri ve test sorularını çözdük.

İkinci dersimizin bir kısmında fen bilimlerinden verdiğim tekrar testinin çözümlerini inceledik. Kalan zamanımızda ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisinden geçtiğimiz yıllarda yapamayıp şimdi yapabildiklerimizi, büyüme ve gelişme konusunu tekrar ettik. Hayat bilgisi üçüncü kitaba başladık. Üçüncü kiraptaki çoğu konu önceden çalışıldı. Bugün çalıştığımız büyüme ve gelişme konusunu da önceden detaylı olarak işlemiştik. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak konuyu çalıştık. Defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Üçüncü dersimizin kalan kısmında ve dördüncü dersimizde matematikten 2. kitapta çalışılan konuların tekrarı amacıyla ders kitabındaki ünite sonu değerlendirme çalışmalarını yaptık. Yarın çalışma kitabındaki etkinlikleri bitireceğiz.

Öğleden sonraki derslerimizde dün çalışmaya başladığımız ağaçlar çiçek açtı etkinliğine devam ettik. Etkinliklerini bitiren öğrencilerimiz Türkçe kitabındaki Pehlivan metnine çalışıp etkinliklerini yapmaya devam ettikler. Birkaç öğrencimiz etkinlikleri tamamladı. Görsel etkinliği tamamlayan öğrencilerimizin çalışmalarını panomuzda sergiledik. Öğrencilerimiz çalışmalarını yaparken matematikten verdiğim problemlerde zorlanan öğrencilerimizle bireysel çalışmalar yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimzi ile bölme işlemi alıştırmaları, okuduğunu anlama,noktalama işaretleri, dört işlemler alıştırmaları ile ilgili test çözme etkinliği yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder