4 Nisan 2017 Salı

Nikola Tesla

İlk dersimize ev çalışmalarından paralarımız etkinliğinin kontrolü ile başladık. Geometri tekrar çalışmasındaki bazı soruları beraber çözdük. Paralarımız konusunu tekrar ettik.

İkinci dersimizde Nikola Tesla'nın hayatı ve yaptığı çalışmalar ile ilgili verdiğim okuma metnini çalıştık. Okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Elektriğin hayatımızdaki önemi ve elektriksiz bir yaşam konulu metinleri okuduk. Soru cevaplar yaptık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde fen bilimlerinden yeni konuya başladık. Elektriğin hayatımızdaki önemi ve kullandığımız elektrikli araçların hangi ihtiyaçlarımızı karşıladığını soru cevaplar yaparak konuştuk. Tahtaya listeledik. Morpakampusten konuyu çalıştık. Etkinliklerini yaptık. Defterimize görsel etkinlik ve not tutma çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında matematikten paralarımız ile ilgili problem çözdük. Kalan zamanımızda Türkçe defterine Barış Manço'nun bir sözüyle ilgili yapıştırma etkinliği ve o sözü yorumlama çalışması yaptık. Bugün verdiğim ev çalışması yorumlama ve kompozisyon yazmaya hazırlıktır. Dilbilgisi konusuna çok detaylı bir şekilde girmiyorum. Yaptığımız çalışmalar okuma, okuduğunu anlama, yorumlama ve kendini yazılı olarak ifade etme üzerinedir. Özellikle kompozisyon yazma, kendini yazlı ve sözlü olarak ifade etme çalışmalarına ağırlık vermeye başladık.

Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık. Oyun etkinliğinden önce gerekli ısınma hareketleri ve koşu çalışmalarını öğrencilerimiz kendisi yapmaya başladı. Bu alışkanlığın devam etmesi için öğrencilerimizle sürekli rehberlik çalışması yapıyorum. Kendi işlerini kendileri yapabilir sonuçta :)

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizle değerlendirme çalışmasının ikincisini yaptık. Fen ve hayat bilgisi çalışmalarını yarın ve perşembe yapacağız ve genel sınıf değerlendirmesini yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder