18 Nisan 2017 Salı

Atık Piller - Zaman Kavramı

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. hafta sonu yapılan çalışmaları değerlendirdik. Pazar günü ülkemizde yapılan seçim hakkında konuştuk. Öğrencilerimize aileleri ile birlikte seçime gitmelerini ve ortamı gözlemlemelerini istemiştim. Konuyla ilgili sohbet ettik. Geçtiğimiz hafta ülkenin yönetimi ile ilgili (anayasa, kanunlar vs.) hayat bilgisinden konu çalışmıştık. Detaya girmeden yapılan seçimin anayasadaki bazı maddelerin değişimiyle ilgili olduğunu konuştuk. Demokrasi kültürünün önemiyle ilgili açıklamalar yaptık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde Türkçeden Karlar Kraliçesi masalını okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık.

Üçüncü dersimizde biten pillerin çevreye verdiği zararlar konusunu morpakampüsten çalıştık. Konula ilgili soru cevaplar yaptık. Atık pillerin çevreye atılmaması gerektiğini ve bunun sonuçlarının neler olacağını konuştuk. Defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında matematik yaptık. Ders kitabındaki alıştırmaları bitirdik. Defterimize zaman çevirmeleri ile ilgili alıştırmalar yaptık.

Dersimizin kalan zamanında ve son dersimizde görsel etkinlik yaptık. Etkinliği yarın tamamlayıp gerekli görselleri paylaşacağım.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencileirmiz ile noktalama işaretleri, okuduğunu anlama, geometrik şekiller ve bölme işlemi ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder