3 Nisan 2017 Pazartesi

Vatanımıza Karşı Sorumluluklarımız

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonunun  değerlendirmesi ve hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda bireysel olarak çalışmaları değerlendirme yaptık. Çalışmaların kontrolünü yaparken öğrencilerimizden hayat bilgisi ve matematik dersi için hazırlık yapmalarını istedim.

İkinci  ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten paralarımız konusunu çalıştık. Konuyu morpakampüsten çalıştık. Konu anlatımından sonra çalışmalarını yaptık. Morpakampüsün kumbara etkinliğini yaptık. Özellikler TL ve Kr toplama ve para bozdurma etkinliği çok kaliteli. Öğretmen arkadaşlarımıza tavsiye ederim. Güzel çalışma yapılmış. Defterimize paralarımız ile ilgili not tuttuk ve alıştırmalar yaptık.

Dördüncü dersimizde ülkemiz hakkında geçen hafta öğrendiklerimizin tekrarını yaptık. Öğrencilerimizin bir kısmı tekrar çalışması yapmış. Coğrafi bölgeler ile ilgili çalışmaların bir kısmını bazı öğrencilerimiz unutmuş. Konuyu morpakampüsten hızlı bir şekjilde tekrar ettik. Daha sonra ülkemize karşı sorumluluklarımız hakkında konuştuk. Evde nasıl görev ve sorumluluklarımız varsa ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızın da olduğunu kavramaya çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisinden defterimize görsle etkinlik yaptık ve not tuttuk. Kalan zamanımızda "Nikola Tesla" nın hayatı ve yaptığı çalışmaları okuduk. Öğrencilerimiz bu metni evde çalışıp araştırmalarını istediğim bazı konularda çalışmalar yapacaklar. Yarın fen bilimlerinden yeni üniteye başlayacağız.

Son dersimizde temel ısınma hareketleri yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematikten değerlendirme çalışması yaptık. Değerlendirme çalışması etkinliklerimiz sayfasındadır. Yarın ikinci grup öğrencilerimiz değerlendirme çalışmaısna katılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder