25 Nisan 2017 Salı

Atatürk'ün Liderliği

İlk dersimize fen bilimlerinden ev çalışmaıs olarak verdiğim tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Dün Atatürk'ün hayatı ile ilgili çalışma yapmıştık. Ev çalışması olarak da öğrencilerimizin çalışmasını istediğim bir metin vermiştim. Verdiğim metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Morpakampüsten Atatürk'ün kişilik özelliklerine çalıştık. Çalışmalarını ve konu testini çözdük. Ev çalışması olarak verdiğim metinleri parça parça anlatarak defterimize yapıştırdık. Konuyu kitaptan çalıştık. Kitaptaki görselleri de defterimize yapıştırdık ve konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimziin bir kısmında fen bilimlerinden tekrar amaçlı çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Dördüncü dersimizin kalan kısmında dün çalıştığımız Haydi Haydi Türkiye marşını söyledik. Sitemizin şarkılarımız sayfasına marşı yüklemiştim. Öğrencilerimizin bir kısmı ev çalışıp marşı tamamen öğrenmişler. Gom playerdan dün yavaşlatarak söylüyorduk. Bugün buna gerek kalmadı. Birkaç kez daha üstünde durursak marş eksiksiz olarak öğrenilecektir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik ders ve çalışma kitabındaki sıvıları ölçme etkinliklerine çalıştık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma harektlerini yapıp serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile isimler konusuna çalıştık. Noktalama işaretleri ve okuduğunu anlama çalışması yaptık. Matematikten geometrik şekiller ve problem çözme çalışması yaptık. Problem çözme çalışması bu grup öğrencileirmiz için biraz zor geldi. İlerleyen günlerde bu problemleri bireysel olarak çalışacağız.

Teog sınavından dolayı iki gün okul tatildir. Tatil zamanında öğrencilerimiz bol bol kitap okuyup tekrar çalışması yapmalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder