11 Nisan 2017 Salı

Zaman Kavramı

İlk dersimize Türkçeden ev çalışması olarak verdiğim masalı okuma, okuduğunu anlama etkinliklerinin kontrolü ile başladık. Masalın haritasını çıkardık. Daha sonra okuduğunu anlama etkinliği olan test sorularını çözdük.

Öğleden önceki diğer derslerimizde okulumuzun nöbetçi öğretmenleri gözetiminde öğrencilerimiz serbest çalışma yaptılar. Seçim görevi toplantısı olduğu için öğrencilerimize gerekli olan çalışmaları anlattım. Öğleden önceki son dersimizde çalışmaların kontrolünü yaptık.

Öğleden sonraki iki dersimizde matematikten zaman konusuna çalışmaya başladık. Dün kısa bir şekilde saat konusunun tekrarını yapmıştık. Bugün konuyu bilgisayardan hazıladığım saat animasyonu ile çalıştık. Özellikle dakika kavramını, geçe ve vardır kavramlarını çalıştık. Şeffaf dosya içinde hazırladığım saat alıştırması ile etkinlikler yaptık. Bu alıştırmaya bu hafta boyunca devam edeceğiz. Şeffaf dosya üzerinde kullandığımız kalem tahta kalemi olduğu için yapılan etkinlik silinip yenisi çalışılabiliyor. Sürekli deftere saat çizmek zorunda kalmıyoruz. Yarın defterimzie detaylı olarak çalışmayı yapacağız.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama, bölme ve kesirler ile ilgili problem çözme çalışması yaptık. Özellikler kesirler ile ilgili basit düzeyde pratik işlem becerisini geliştirmeye yönelik etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder