14 Nisan 2017 Cuma

Zaman Kavramı

İlk dersimize matematik ile başladık. Zaman konusuyla ilgili kısa bir tekrar çalışması yaptık. Saat okumayla ilgili tekrar çalışması yaptık. Daha sonra saat - dakika rasındaki çevirmeler ile ilgili alıştırmalar çözdük.

İkinci dersimizde matematikten zaman problemleri çözdük. Konuyla ilgili farklı problem türlerini inceledik. Farklı çözüm yolları üzerinde konuştuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde bireysel çalışma etkinliği yaptık. 3. sınıfın başından beri zaman zaman bireysel çalışmaya öğrencilerimizi özendirme ve içsel motivasyonu artttırmaya yönelik çalışmalar yaptık. Özellikle önümüzdeki sene bireysel ve grup çalışmalarına, kavrayarak öğrenme çalışmalarına yer vereceğimiz için şimdiden bireysel olarak çalışmaya, arkadaşlarından anlamadığı konular ile ilgili yardım istemeye, eksik olduğu konuları belirleme ve bunlar üzerinde çalışmalar yapma gibi bireysel çalışmaya ve kendini değerlendirmeye yönelik etkinlikler yapıyoruz.. Bugün Türkçe ders kitabındaki Pehlivan metninin çalışmasını öğrencilerimize bıraktım. Önceden hazırladığım sunum yardımı ile beraber ve parça parça çalışma yapıyorduk. Metin ile ilgili çalışmaların hepsi için öğrencilerimize altı ders saati verdim. Bu süre bazı öğrencilerimiz için uzun fakat bu öğrencilerimizde yardımcı kaynaklarından eksik olduğukları konuları belirleyip çalışma ve tekrar amaçlı test çözme, etkinlikler yapma gibi çalışmalar yapacaklar.

Beşinci dersimizde bitkiler ve hayvanlar ile ilgili kısa belgesel filmleri izledik. Kalan zamanımızda zekayı geliştirici bilgisayar oyunu oynadık.

Son dersimizde hafta sonu yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık. Kız öğrencilerimizle basketbol oynadık. Erkek öğrencilerimiz futbol oynadılar.

Tekvando çalışmaları aynı gün ve saatte devam edecektir. İlerleyen günlerde tekvando kuşak sınavı yapılacaktır. Önemli bir sebep olmadığı sürece öğrencilerimizi çalışmalara mutlaka getirelim. Bundan sonraki kuşak sınavları önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder