24 Nisan 2017 Pazartesi

Haydi Haydi Türkiye

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. 23 Nisan kutlamaları ve hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. Bu hafta Teog olduğu için iki gün daha okula ara vereceğiz. Bu yüzden yapacağımız çalışmaların bir kısmını okul çıkışlarında yapacağımız bireysel çalışmalarda yapacağız. İlk dersimizin kalan kısmında müzik dersi yaptık. Kıraç'ın milli takımımız için yaptığı "Haydi Haydi" marşını çalıştık. Sözleri milli birlik ve beraberliğimize uygun, müziği hareketli olduğu için öğrencilerimiz beğendi. Marşın altyapısını hazırladım fakat youtube telif hakkından dolayı gösterime izin vermiyor. Altyapı yerine orjinal besteyi sitemize yükledim. Öğrencileriniz ile çalışırken videoyu gom playerdan açıp klavyenin x ve z tuşları ile videonun hızını ayarlarsanız öğrencilerimiz daha rahat takip edebilir. İlk kıtada öğrencilerimiz geri kaldığı için sorunu bu şekilde çözdük. Kıraç biraz hızlı söylemiş. :) İlerleyen günlerde yine Kıraç'ın seslendirdiği 19 Mayıs marşına başlayacağız. Şarkılarımız sayfasından çalışmaları takip edebilirsiniz.


Öğleden önceki diğer derslerimizde matematik yaptık. Matematikten sıvıları ölçme konusuna çalıştık. İlk önce derecelendirilmiş kaplar ve standart olmayan kaplar ile oran ve orantı gerektiren işlemler yaptık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Litre ile suyu ölçme yaptık. Daha sonra derecelendirilmiş kaplar arasındaki ilişkiyi inceledik. Litre - yarım litre ve çeyrek litre ifadelerine çalıştık. İşlemler arası dönüşümler yaptık.Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve alıştırmalar çözdük. Daha sonra bugün verdiğim ev çalışması problemlerinin benzerini sınıfta çözdük. Öğrencilerimiz mutlaka matematik defterlerinden konuyu tekrarı yapıp sonra ev çalışmasını yapmalıdır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisinden Atatürk'ün hayatını tekrar çalışması yaptık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile Atatürk'ün fotoğraflarını inceledik. Bu fotoğrafların Atatürk ile ilgili hangi konuyu çağrıştırdığını konuştuk. Morpakampüsün çalışma etkinliklerini yaptık. Verdiğim ev çalışmasının okuduğunu anlama etkinliğini yarın yapacağız. Bu yüzden öğrencilerimiz mutlaka konuyla ilgili olan metne çalışmalıdır.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimzi ile okuduğunu anlama, noktalama işaretleri, isimler konusu, sayı problemleri, geometrik şekiller ile ilgili etkinlik ve test çözme çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder