19 Aralık 2017 Salı

Çarpma İşlemi

İlk iki dersimiz din kültürü idi. Ders programımız değiştiği için perşembe günü yapılan din kültürü salı gününe, salı günü yapılan İngilizce çarşamba gününe alınmıştır.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten çarpma işlemi konusuna çalıştık. Dört işlem konusunu birinci dönem bitirmeyi planladığım için arada kalan ölçme ve geometri konularını ikinci dönem çalışacağız. Dört işlemi bütün ayrıntılarıyla birlikte, sağlam bir şekilde çalışıp ilk dönem tamamlayacağız. ÇArpma kavramı üzerinde durduk. Örnek problem üzerinden toplananları aynı olan toplama işlemini çarpma işlemi şeklinde yazmayı gördük. Bu önceki senelerden bildiğimiz kavramdı. Zaten öğrencilerimiz çarpma işlemini yapıyorlardı. Bugün büyük sayılarla çarpma üzerinde durudk. Çarpma işleminde çarpanların yer değiştirmesi, 1 ve 0 ın durumu, basamak kaydırma kavramlarını tekrar ettik. 3 basamaklı ve 4 basamaklı sayılarla çarpma işlemi alıştırmaları yaptık. Bu hafta alıştırmalara devam edeceğiz.

 
Öğleden sonraki ilk dersimizde insan haklarından ünite sonu değerlendirme çalışmalarını yaptık.

Son dersimizde rehberlik çalışması yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizle matematikten açılar ve toplama işlemi, Türkçe den kelime anlamı test çözme etkinlikleri yaptık. Halk oyunları çalışmamızda Cumaovası yürüme figürünü çalıştık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder