11 Aralık 2017 Pazartesi

Değerlendirme Çalışması - Kaplumbağa

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmalar ve hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında rehberlik yaparak başladık. Kalan zamanımızda fen bilimleri dersine başladık. Fen bilimlerinden maddenin özelliklerini kısaca tekrar ettik. Daha sonra maddenin halleri konusuna başladık. Kitabımızdaki konuya giriş olarak görsel etkinliği yaptık. Soru cevaplar ile geçtiğimiz sene öğrendiğimiz bilgileri hatırladık.

İkinci dersimizde maddelerin hallerini morpakampüsten çalıştık. Gerekli yerlerde soru cevaplar ve uygulamalar yaparak konuyu çalıştık. Geçtiğimiz sene yaptığımız deneyleri hatırladık. Bu sene geçtiğimiz sene öğrendiğimiz bilgilerden farklı bir konu olmadığı için genelde tekrar çalışmaları ile konunun üzerinde durduk. Ders defterimize konuyla ilgili görsel etkinlikler yaparak gerekli not çalışmasını yaptık. Konunun tekrar çalışmasını ve çalışma kağıtlarından etkinliğini cuma günü yapacağız.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde Türkçe dersi 2. değerlendirme çalışmasını yaptık. Değerlendirme sonucuna göre sınıf ortalaması 77 çıktı.Dördüncü dersimizin son 20 dakikasında değerlendirme sorularını yanıtladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Yeni okuma metnine başladık. Beslenme ile ilgili olarak öğrencilerimize metne hazırlık soruları sordum. Soru cevaplar ile metnin içeriğini tahmin etmeye çalıştık. Çalışma kitabındaki ilk üç etkinliği tamamladık.

Son dersimizde geçen hafta çalışmaya başladığımız Kaplumbağa etkinliğine devam ettik. Boya çalışmasını tamamlayan mğrencilerimiz kaplumbağaları kesip boyayıp yapıştırdılar. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı çalışmasını henüz tamamlamadı. Bu hafta çalışmalar teslim edilecektir. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimizden;
Etkinliğin kes - yapıştır kısmı görsel etkinlikler sayfasındadır.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle Türkçe değerlendirme çalışması ve matematikten toplama işleminde verilmeyen rakamları bulma etkinlikleri yaptık. Halk oyunlarından birinci grup öğrencilerimizle Cumaovası Yörük Ali zeybeğinin ilk iki figürüne çalışmaya devam ettik. Kız öğrencilerimizle birlikte Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeklerini oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder