15 Aralık 2017 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize rehberlik çalışması ile başladık. Ev çalışmalarından verdiğim sosyal bilgiler etkinliğinde düzeltimesi gereken sorular vardı. Birlikte soruları inceleyip hataları düzelttik. Fen bilimlerinden mıknatıs ile ilgili çalışma vermiştim. Çalışmayı beraber yaptık. Sorularda hatası olan öğrencilerimiz gerekli düzeltmeleri yaptılar.

İkinci dersimizde fen bilimlerinden maddenin halleri konusunu tekrar ettik. Maddenin halleri ve özellikleri ile ilgili görsel etkinlik yaptık. Kitabımzıdaki konuyla ilgili tekrar görsellerini defterimize yapıştırdık. Önümüzdeki hafta kütle ve hacim konusu var fakat bu konuyu daha sonraya bırakacağım. Maddenin ısı etkisiyle hal değişimini çalışacağız.

Üçüncü dersimizde Türkçe den Yerli Malı metnini okuduk ve metin inceleme sorularını yanıtladık. Yerli malı kullanmanın önemi, tasarruflu olma, birikim yapma gibi konuyla ilgili kavramlar üzerinde durduk. Günlük hayattan örneklerle yerli malı kullanmanın önemini kavramaya çalıştık.

Dördüncü ve beşinci dersimizde öğrencilerimiz bireysel çalışma yaptılar. Matematik ve Türkçe den işlediğimiz konular ve metinlerle ilgili çalışma kitabındaki eksik etkinlikler tamamlandı. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz kitap okudular.

Bu hafta okunması ve sözlü değerlendirilmesi yapılan kitap Gizli Bahçe idi. Gizli Bahçe yi okuyan öğrencilerimize Define Adası kitabını verdim. Önümüzdeki hafta cuma gününe kadar Define Adası okunacaktır.

Öğleden sonraki dersimizde oyun ve fiziki etkinlikler yaptık. Öğrencilerimiz serbest oyun etkinliği yaptılar.

Pazartesi günü öğle arası yerli malı etkinliği yapacağız. Yerli malı ile ilgili okuma ve anlama çalışmalarımız hafta sonu verdiğim etkinlik ile devam edecektir. Pazartesi günü bu etkinlik üzerinde duracağız. Görsel çalışma yapacağız. Haftanın önemi hakkında çalışmamızı yapacağımız yerli malı kutlaması ile tamamlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder