18 Aralık 2017 Pazartesi

Yerli Malı Etkinliği - Isı Akışı

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Kısa bir rehberlik çalışmasından sonra hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Bireysel olarak ev çalışmalarının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde yerli malı etkinliği için hazırlık yaptık. Geçtiğimiz hafta yerli malı ve yerli malı kullanımının önemi ile ilgili çalışmalar yapmıştık. Görsel çalışmasını bugün tamamladık. 4. dersimizde ve öğlede arasında yerli malı kutlama etkinliğini yaptık. Etkinlikte emeği geçen bütün velilerimize teşekkür ederim.

 (İlçemiz kirazıyla ünlüdür.) :)

Öğleden sonraki iki dersimizde fen bilimleri yaptık. Maddenin halleri ve özellikleri konusunu tekrar ettik. Maddelerdeki ısı etkisiyle hal değişimi konusuna başladık. Bugün sıcak - soğuk, ısındı - soğudu ve ısı akışı kavramları üzerinde durduk. Morpakampüsten çalışmalar yaptık. Örneklerle konuyu kavramaya çalıştık. Isı akışı ile ilgili deney yaptık. Bu deneyi ve konuyla ilgili tekrar çalışmasını paylaştım. Videoyu izleyiniz.


Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle açılar ve toplama işlemi çalışma etkinliği ile kelime anlamı test çözme etkinliği yaptık. Halk oyunları çalışmasında Cumaovası Yörük Ali zeybeğinin ayak vurma figürünü çalıştık. Ayak vurma ve dönme figürleri öğrencilerimizi biraz zorlayacak ve zaman alacak gibi duruyor. Öğrencileirmize ayak vurma figürünü nasıl yapmaları ve evde nasıl çalışmaları gerektiğini gösterdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder