6 Aralık 2017 Çarşamba

Yönler - Açı Çizme - Eylem

İlk iki dersimiz sosyal bilgilerdi. Sosyal bilgilerden 2. üniteyi geçtiğimiz cuma günü tamamladık. Ünite sonu kavram haritası yapmıştık. Geçtiğimiz konuları hızlıca tekrar ettik. 3. ünitede işleyeceğimiz kouları kitabımızdan ve morpakampüsten inceledik. Geçtiğimiz sene çalıştığımız konuların devamı olduğunu gördük. Ünitenin ilk konusu olan yönler ile dersimize başladık. Kitabımızdaki konuya giriş metnini okuduk. Metinden yola çıkarak geçtiğimiz seneki sınıfımızın konumu ile bu seneki sınıfımızın konumunu karşılatırdık. Geçtiğimiz sene sınıfımız güney cephedeydi bu sene kuzey cephede. İki sınıf arasındaki sıcaklık, Güneş'i görme vb. şekilde karşılaştırmalar yaparak konuya giriş yaptık. Evimizi bilmeyen bir arkadaşımıza evimizin yakınındaki herkes tarafından bilinen yerlere göre tarif ettik. Daha sonra yönümüzü nasıl bulabileceğimizi konuştuk. Geçtiğimiz sene öğrendiğimiz yön bulma şekillerini hatırladık. Morpakampüsten konuyu tekrar ettik. Geçtiğimiz sene GPS teknolojisinin ne olduğu üzerinde çok durmamıştık. Konum belirlemede teknolojinin nasıl kullanıldığını akıllı telefondaki uygulamalardan ve Google mapsi kullanarak gösterdik. Navigasyon aletlerinin uydular aracılığıyla çalıştığını kavradık. Pusula hakkında konuştuk. Ana ve ara yönleri uygulama yaparak bulduk. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten açı çizme ve açılar ile ilgili öğrendiğimiz konuların tekrarını yaptık. Ders defterimize alıştırmalar çözdük. Matematik kitabındaki ve çalışma kitabındaki etkinlikleri çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Eylem konusuna giriş yaptık. Görsel etkinlik üzerinden eylemin ne demek olduğunu ve cümledeki görevini kavradık. Mastar ekini kullanmayı öğrendik. Kısa bir metin üzerinden eylemleri bularak mastar haline getirdik. Ders defterimize konuyla ilgili alıştırmalar yaptık. Eylemde kişi ve zaman konusunu çalıştıktan sonra cümle ögelerini bulmaya geçeceğiz.

Son dersimizde öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama ve açılar ile ilgili çalışmalar yaptık. Halk oyunlarından Cumaovası Yörük Ali zeybeğinin girişini tekrar ettik. Yürüme figürünün bir kısmını çalıştık. Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeklerini kız öğrencilerimizle farklı düzenlemelerle oynamaya devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder