21 Aralık 2017 Perşembe

Doğal Ve Beşeri Unsurlar

İlk iki dersimiz sosyal bilgilerdi. Sosyal bilgilerden 3. ünite konularını işlediğimiz konuları kısaca tekrar ettik. Doğal ve beşeri unsurlar konusuna çalıştık. Çevremizdeki unsurların neler olduğunu sıraladık. Bu unsurların hangilerinin doğada kendiliğinden hangilerinin insanlar tarafından oluşturulduğunu belirledik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Sru cevaplarını yaptık. Ders defterimzie görsel etkinlik üzerinden not tutma çalışması yaptık.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Çarpma işleminde verilmeyen rakamları bulma konusuna başladık. Alıştırmalar çözdük.


Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimzide Türkçe yaptık. Temanın dinleme metnini (Umutlar Şiiri) çalıştık. Geçtiğimiz günlerde şiirin çalışmasının bir kısmını ev etkinliği olarak vermiştim. Şiiri okuma, anlama soruları, konu ve ana duygsunu belirleme çalışmalarını yaptık. çalışma kitabındaki etkinliklerin üç tanesini tamamladık. Tema sonu değerlendirme çalışmasının bir bölümünü tamamladık.

Son dersimizd etrafik dersi yaptık. Soru cevaplar ile trafikle ilgili kurum ve meslekler konusunu çalıştık. Kes yapıştır etkinliği ile ders defterimize öğrendiğimiz bilgilerin notunu aldık. Çalışma ilgili bölümdedir.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile eylemler konusuna çalıştık. Matematikten ardışık sayıların toplamı konusuna çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunları çalışmasında Harmandalı ve Yunt Dağları zeybeğine devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder