29 Aralık 2017 Cuma

Saf Madde - Karışımlar

İlk dersimize reberlik çalışması yaparak başladık. Haftanın değerlendirmesini, sorumluluk, davranışlar ve kurallar ile ilgili konuştuk. Ev çalışmalarının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Fen bilimlerinden önceki öğrenilen konuların tekrarı amacıyla soru cevaplar yaptık. Madde konusunda işlediğimiz konuları kısaca gözden geçirdik. Ders kitabımındaki saf madde ve karışımlar konusu ile ilgili görsel okuma yaparak konuya giriş yaptık. Saf madde ve karışımlar arasındaki farkı kavramaya çalıştık. Günlük hayattan örnekler verdik. Morpakampüsten konuyu çalışıp ders defterimize not tutma çalışmasını yaptık. Karışımları ayırma ve karışımların ekonomik değeri konusunu bitirince bu konuyla ilgili uygulama çalışması yapacağız. Önceki öğrenilen konuları da tekrar edeceğimiz uygulama çalışmasıyla madde ünitesinin bir kısmını tamamlamış olacağız. Kütle ve hacim konusuna daha sonra başlayacağız.

Dördüncü dersimizde matematikten ünite sonu değerlendirme çalışmalarını yaptık.

Beşinci dersimizde Türkçe ve matematikten bireysel çalışma etkinliği ve kitap okuma çalışması yaptık. Eksik çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz kitap okuma çalışması yaptı.

Öğleden sonraki dersimizde tombik oynamaya devam ettik. Serbest oyun etkinliği yapıyorum fakat öğrencilerimiz kendi istekleriyle bu oyunu oynuyorlar. Oyun oynamayan öğrencilerimiz görsel etkinliklerden Uçan Balon çalışmasına devam ettiler.

Yarın senenin son etkinliğini yapacağız. :) 10.30 kahvaltı yapacağız. Daha sonra film izleyeceğiz. 14.00 da tekvando çalışması yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder