20 Aralık 2017 Çarşamba

Eylemde Kişi

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü dersimize ev çalışması olarak verdiğim Haydi Süngere metninin anlama soruları ile ilgili kontrol çalışmasını yaparak başladık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili değerlendirme testlerinin yanıtlarını kontrol ettik. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizde Türkçe yaptık. Geçtiğimiz hafta eylem konusunu çalışmıştık. Eylemde kişi konusunu yani iş ve işi yapan kişi konusuna çalıştık. Geçtiğimiz hafta öğrendiğimi konuyu tekrar ettik. Mastar üzerinde durduk. Cümlede işi yapan kişinin belli olduğu durumda işi yapan kişiyi nasıl bulacağımızı örneklerle açıkladık. Daha sonra işi yapan kişi belli değil yani gizli ise nasıl bulacağımızı bunun için ben, sen, o biz, siz, onlar kişilerinden yararlanacağımızı konuştuk. Defterimize konuyla ilgili not ve örnekler yazıp görsel etkinlik üzerinden eylem çekimi yaptık. Burada geçmiş, şimdiki ve gelecek zamanlara da dikkat çektik. Bir sonraki konuda eylemde zamanı çalışacağız.

Aşağıdaki videoda cümlede iş ve işi yapan kişi konusuyla ilgili örnek soru çözümleri vardır. Soruları ve çözümleri dikkatle dinleyiniz.

Öğleden sonraki dersimizde matematikten çarpma işlemi konusuna devam ettik. 10, 100 ve 1000 ile kısa yoldan çarpma işlemleri yaptık.

Son dersimzde tombik oyunu oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle ardışık toplama işlemi alıştırmaları ve eylem konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Halk oyunlarından Cumaovası Yörük Ali zeybeğinin ayak vurma figürünü ikişerli gruplar halinde yaptık. Geçtiğimiz hafta çemberden düz çizgi haline geçerek hareketi yapmaya çalıştık fakat bu öğrencilerimiz için zor oldu. Çemberi bozmadan ikişerli olarak hareketi yaptık ve oynanışı daha güzel durdu. Elimizden geldiğinde asıl figürleri göstermeye çalışıyoruz fakat bazı figürleri öğrencilerimizin düzeyine göre değiştirmek zorunda kalıyoruz. Birkaç haftaya kadar Cumaovası da bitecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder