22 Aralık 2017 Cuma

Hal Değişimi - Hava Durumu

İlk dersimize kısa bir rehberlik çalışması yaparak başladık. Kalan zamanımızda ev çalışmalarının tekrarını yaptık. Matematik testinin sorularını ve çözümlerini inceledik. Hataları düzeltmeye çalıştık. Fen bilimlerinden geçtiğimiz ders işlediğimiz konunun tekrarını yaptık.

İkinci dersimizde erime, donma ve buharlaşma konularına çalıştık. Geçtiğimiz sene bu konuları detaylı olarak çalışmıştık. Morpakampüsten konu tekrarını yaptık. Ders defterimize görsel etkinlikler ve ders notunu aldık. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili basit bir deney yapacağız.



Üçüncü dersimizde sosyal bilgiler dersinden hava durumu konusuna çalıştık. Önca hava olaylarının neler olduğunu soru cevaplar yaparak sıraladık. Hava durumu tahminlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili kısa video izledik. Hava durumunu önceden bilmenin önemi üzerinde konuştuk. Hava durumu programı izledik. Ders kitabımızdan konuyla ilgili gözlem ve gözleme dayalı grafik oluşturma çalışmasını inceledik. Öğrencilerimiz önümüzdeki hafta boyunca bu çalışmayı yapacaklardır. Ders defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Dördüncü ve beşinci dersimizde Türkçe ve matematikten bireysel çalışma etkinliği yaptık. Matematikten çarpma işlemi etkinlikleri ve Türkçe çalışma kitabındaki tema sonu değerlendirmesini öğrencilerimiz çalıştılar.Pazartesi günü Türkçe nin 2. kitabına başlayacağız.

Öğleden sonraki dersimizde serbest çalışma etkinliği yaptık. Öğrencilerimizin büyük bir kısmı kitap okudular. Bir kısmı da görsel etkinlik çalışması yaptılar.

Yarın aynı saatte tekvando çalışması yapılacaktır.

EBA'ya zaman zaman çalışmalar yüklüyorum. EBA'yı öğrencilerimiz aktif olarak kullanmaya başladılar. Ders videolarını ve çalışmaları sinifimegitime yüklemeye devam edeceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder