19 Mart 2018 Pazartesi

Çanakkale

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Hafta sonu için yapılan çalışmalar hakkında konuştuk. 18 Mart tarihinin önemi hakkında konuştuk. Sosyal Bilgiler dersinde milli mücadele konusuna başlamadan önce Çanakkale Savaşı'nı yoğun bir şekilde çalışmıştık. Çalıştığımız bilgileri soru cevaplar yaparak tekrar ettik. Günün anlama ve önemi hakkında konuştuk. Bu hafta boyunca hergün 1 dersimizi Çanakkale 1915 filmine ayıracağız. Filmi parça parça izleyeceğimiz için konunun üzerinde tekrar duracağız. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimzin bir kısmında filmin deniz savaşları bölümünü izledik. Yarın izlediğimiz bölüm hakkında soru cevaplar yapacağız. Filmin bir bölümünü daha izleyeceğiz. Dördüncü dersimizin kalan zamanında okulumuzda düzenlenen tiyatro etkinliğine katıldık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten kesirler konusuyla ilgili ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri çalışmaya devam ettik.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık. Kedi görselinin büyük bir kısmını bitirdik. Etkinliğini tamamlamayan öğrencilerimiz haftaya kadar çalışmalarını tamamlayıp teslim edeceklerdir.
Geçtiğimiz hafta başladığımız Çanakkale Şehitlerine şiirinin klibini bugün tamamladık. Güzel bir çalışma oldu. Çalışmayı okulumuzun facebook grubuna yükledim.

Okul çıkışı halk oyunu çalışmalarına devam ettik. Şehrimizde yapılacak olan halk oyunları yarışmasına minikler kategorisinde katılmayı düşünüyoruz. Yoğun bir çalışma programı bizi bekliyor. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder