1 Mart 2018 Perşembe

Kesir Çeşitleri - Tekrar Çalışması

İlk dersimize ev çalışmalarının kontolü ile başladık. Ev çalışmasındaki kesirleri sayı doğrusunda gösterme etkinliğini birlikte yaptık. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde sosyal bilgiler yaptık. Sosyal bilgilerden geçen hafta teknoloji ünitesini tamamlamıştık. Ünite sonu değerlende çalışmalarını yaptık. Üniteyi kavram haritasını kullanarak tekrar ettik. Ders defterimize kavram haritasını yapıştırdık. Daha sonra yeni ünitede çalışacağımız konuları inceledik. İhtiyaç ve isteklerimiz konusuna giriş yaptık. Kitabımızdaki örnek olayları okuyarak soru cevaplarla konuya giriş yaptık. İhtiyaç ve isteklerimizin neler olduğunu, önem sırasını, karşılanmadığında ne tür durumlarla karşılaşacağımızı vs. konuştuk. Yarın konuyu morpakampüsten tekrar edip ders defterimize konuyla ilgili not tutacağız. Teknoloji ünitesinin defter çalışması;


Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Basit ve bileşik kesirlerle ilgili olarak alıştırmalar yaptık. Kesirleri şekiller ve sayı doğrusu üzerinde gösterdik. Tam sayılı kesirlere çalıştık. Bunun için dosya kağıtlarını kullandık. Öncelikle öğrencilerimize 1 tane dosya kağıdını gösterdim. Bunun 1 bütün, 1 tam olduğunu konuştuk. Aynı şekilde 2 bütün, 2 tam vs. şeklinde devam ettik. Daha sonra 1 dosya kağıdının yanına dörtte bir kesrini ifade eden başka bir dosya kağıdı koyduk. Bu durumda oluşan kesrin 1 bütünden azı mı çoğu mu ifade ettiğini konuştuk. Aynı modeli bileşik kesir olarak gösterdik. Bileşik kesirle tam sayılı kesir arasındaki ilşkiyi kavramaya çalıştık. Tam sayılı kesri sayı doğrusunda göstermeyi öğrendik. Ders defterimize konuyla ilgili olarak alıştırmalar çözdük. Kesirlerle ilgili olarak alıştırmalar yapmaya devam edeceğiz. Özellikle sayı doğrusunda kesirleri gösterme konusu öğrencilerimizi zorluyor. Yarın konuyu somutlaştırarak çalışacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde trafik güvenliği yaptık. Trafikteki tehlikeli davranışlar konusuna çalıştık. Kitabımızdaki görselleri inceleyerek görseller hakkında konuştuk. Ulaşım araçlarını kullanım amacına göre sınıflandırdık. Yolculuk yaparken ne tür kurallara uymamız gerektiğini konuştuk. Ders defterimize konuyla ilgili olarak not tuttuk.

Okul çıkışı halk oyunu çalışması yaptık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder