8 Mart 2018 Perşembe

Ekonomik Faaliyetler

İlk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Ev çalışmalarının kontrolünü yaptık. İstiklal Marşı ile ilgili kısa bir bilgilendirme çalışması yaptım. Pano çalışmasının büyük bir kısmı tamamlandı. Yarın pano etkinliğini tamamlayacağız. İstiklal Marşı'nı okuma ile ilgili bir film oluşturma çalışması yapacağız yarın. Bunun için öğrencilerimize çalışmaları gereken bölümleri verdim. Sınıfta bununla ilgili çalışma yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında sosyal bilgiler yaptık. Sosyal bilgilerden ekonomik faaliyetler konusuna başladık. Ders kitabındaki konuyla ilgili görseli inceleyip görsel hakkında konuştuk. Yapılan ekonomik faaliyetleri inceledik. Üretim ve tüketim hakkında konuştuk. Daha sonra ders kitabındaki örnek olayları okuyarak belli başlı eknomik faaliyetlerin neler olduğunu bu faaliyetlerde hangi meslek gruplarının çalıştığını, gelir ve gider arasındaki ilişkiyi örneklerle açıkladık. Ders defterimize konuyla ilgili kısaca not tttuk. Konuya yarın devam edeceğiz.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında ve dördüncü dersimizde dört işlem alıştırması yaptık. Çarpma işleminde verilmeyen rakamları bulma ve bölme işlemi alıştırmaları yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde trafik yaptık. Trafikte meydana gelecebilecek tehlikeler konusunu tekrar ettik. Trafikte saygı, sabır ve sorumluluk konusunu kitabımızdaki yönergelere uygun olarak çalıştık. Günlük hayatta örnekler verdik. Ders defterine kısaca not yazdık.

Son dersimizde İstiklal Marşı için hazırladığımız pano çalışmasına devam ettik. Çalışmanın büyük bir kısmını tamamladık.Yarın geri kalan bölümünü tamamlayıp etkinliği bitireceğiz.

Okul çıkışı halk oyunu çalışmalarında gösteri düzeninde tekrar çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder