12 Mart 2018 Pazartesi

Kesirleri Sıralama

İlk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimize hafta sonu yapılan çalışmalar hakkında rehberlik yaparak başladık. Akıl oyunlarında ilçe elemelerine az bir zamanımız kaldı. Bu hafta sonu da çalışmalar yapacağız. Çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. Matematik dersi için verdiğim tekrar çalışmasını inceledik. Yapılamayan soruları çözdük. Kalan zamanımızda İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy hakkında konuştuk. Geçtiğimiz hafta İstiklal Marşı ile ilgili klip çalışmamız vardı. Öğrencilerimizle klibi izledik ve üzerinde konuştuk. Çalışmamıza okulumuzun facebook grubundan ulaşabilirsiniz.

Dördüncü dersimizde kesirleri karşılaştırma konusunu tekrar ettik. Daha sonra paydası eşit olan kesirleri sıralama ve payları eşit olan kesirleri sıralama konusuna çalıştık. Dosya kağıtları ile konuyu somutlaştırdık. Ders defterimize konuyla ilgili alıştırmalar yaptık. Geçtiğimiz sene bu konuyu detaylı olarak çalışmıştık. Hatırlama çalışması ile konuyu pekiştirdik.

Öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı ile ilgili yapılan okul törenine katıldık. Kalan zamanımızda İstiklal Marşını ezbere okuma ve yazma çalışması yaptık.

Son dersimizde görsel etkinlikler yaptık. Kedi görseli etkinliğine başladık. Öğrencilerimiz ilk aşaması olan sulu boya çalışmasını tamamladılar. Haftaya kes yapıştır bölümünü yapacağız ve çalışmamızı tamamlayacağız. Çalışmanın görsellerini bitirince siteye yükleyeceğim.

Okul çıkışı halk oyunları tekrar çalışması yaptık. Gösteri düzeninde artık genel tekrarları yapıyoruz. Okulumuzun öğrencilerinden Betül, Gündoğdu zeybeğini bugün oyun sırasında söyledi. Vokalistimizinde hazır olması gerekiyor. :) Gösterilerimizde canlı performans sergileyecek fakat olumsuz bir duruma karşı hafta sonu öğrencimize stüdyoda kayıt aldık. Bu konuda yardımlarından dolayı Yes Müzik Yapım'a (Yunus Emre) teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder